Meteos Wars (Xbox 360)

Meteos Wars on näppärä väännös Tetris-koulukunnan palikkapulmapeleistä. Kuten muissa palikkajenkoissa, perusidea on yksinkertainen: yhdistä vähintään kolme taivaalta satanutta samanlaista neliötä vaaka- tai pystysuoraksi riviksi. Se mitä yhdistymisen jälkeen tapahtuu, on sitten jo jotain ihan muuta.

Yhdistyneet palikat muuttuvat mustiksi rakettimoottoreiksi, jotka puskevat yläpuolelle jääneitä neliöitä taivasta kohti. Jos läjä on tarpeeksi kevyt, se lentää ruudulta ulos. Liian raskas klöntti putoaa takaisin lähtöpaikkaansa. Nousua kiihdytetään nokkelasti parilla kikalla: kohoavaan lastiin tehdään lisää yhdistelmiä tai lastin alle viritetään puolivalmis hyppy-yhdistelmä, joka aktivoituu heti laskeutumisen yhteydessä. Hyppyraketin teho on monin verroin vakiota suurempi. Kikkojen tarkat vaikutukset riippuvat pitkälti neliörivin suunnasta, sijainnista ja koosta.

Meteos Wars painottaa kaksintaisteluita, joissa rakettiläjillä kerätään energiaa vastustajan kaukaloa sorkkiviin erikoishyökkäyksiin. Toiminta on iloisen kaoottista ja pulssia nostattavan vauhdikasta. Lukuisista toimintavaihtoehdoista huolimatta ajatteluun jää aikaa noin 0,458 sekuntia per siirto, joten päätösten täytyy syntyä selkäytimessä. Taidon ja kokemuksen palkitseva Meteos Wars vaatii kiinnostavan sekoituksen ajatusta, räväköitä ratkaisuja ja rautaisia refleksejä.

91