Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition (Wii U) – Tervetuloa tasoloikkahelvettiin

Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition

Tervetuloa tasoloikkahelvettiin

Olivatko videopelit ennen vaikeampia? Höpön löpön, osataan sitä nykyäänkin.

Wanhoina hyvinä aikoina monet pelit olivat tuskallisen ja ah, niin palkitsevan vaikeita. Virheistä rokotettiin sumeilematta heittämällä sankari vähintään kentän alkuun. Toiminta raastoi hermot riekaleiksi, mutta kentän läpäisyä seurannut kuningasfiilis oli (toisinaan) sen arvoista.

Sellaisia pelejä ei enää tehdä? Ei suurelle yleisölle, mutta latauspalveluissa piileksii kaikenlaista kiperää: Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition ja Fractured Soul ovat armottomia 2D-pulmatasoloikkia, joiden pelimekaniikassa on piristeenä erikoinen idea.

Petri Heikkinen

 

Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition

Mighty Switch Force! -pelissä mennään läpi vaikka harmaan kiven, sillä aineen olomuotoa voi muuttaa scifikypärällä.

Tarinassa paljassäärinen poliisipimu yrittää ottaa kiinni vähäpukeisia vankikarkuriblondeja, jotka odottavat virkavaltaa kiltisti paikoillaan, mutta sentään vaikeapääsyisissä loikkapaikoissa. Sankarittaren spesiaalikypärä muuttaa kentän palikoiden olomuotoa kiinteän ja aineettoman välillä. Aineettoman tason läpi voi hypätä, mutta myös pudota.

Yleisin pulmatilanne on hyppy, jossa loikataan aineettoman tason läpi yläkerrokseen ja muutetaan sama taso kiinteäksi alastuloa varten. Normaalisti koko kenttä muuttaa kerralla tilaansa, mutta logiikkaa vaikeutetaan myöhemmissä kentissä. Osa palikoista muuttuukin aineettomiksi samalla kun toiset kiinteytyvät.

Kentissä liikkuu otuksia, jotka ammutaan energiapyssyllä. Otuksia käytetään myös pulmissa apuna. Räjähtävä mörri pitää esimerkiksi saada hajoavan betonipalikan luo tai aseelle immuuni otus listittyä kentän osalla. Otuspulmiin liittyy yleensä aktivoituvat tykkipalikat, jotka sinkoavat söpön vihollisen tai poliisin ilmaan. Kiharaisten tykkiyhdistelmien läpäisy vaatii rautaista ajoitusta, kun ympäristön olomuotoa joutuu vaihtelemaan kirjaimellisesti lennosta.

Mighty Switch Force! julkaistiin alunperin Nintendo 3DS:lle. Wii U -versio lisää HD-grafiikan ja kenttien vaikeammiksi remiksatut Hyper Drive -versiot. En innostunut enää parinkymmenen kentän tahkoamiseen vaikeammalla uusintakierroksella, sillä loppupään vakiokentät olivat jo riittävän rapsakoita. Refleksejä koettelevia äkkikuolemapaikkoja ei kaihdeta, mutta pollaribeibi palaa tarkistuspisteelle, jos lisäelämän tuovia energiasydämiä on vielä jäljellä.

Älliä, ajoitusta ja sorminäppäryyttä vaativa Mighty Switch Force! on kenttien lievästä itseääntoistavuudesta huolimatta yksi modernin tasoloikkagenren laatuedustajista. Seuraava osa on luvattu jo kuluvaksi kevääksi.

85

 

 

85