Minecraftista tehdään tarinavetoinen seikkailu

minecraftstorymode

Telltale Gamesilla ei ainakaan pelätä haasteita, paljastaa yhtiön tuore tiedote. Telltale Games aikoo tehdä Minecraft-maailmaan sijoittuvan tarinavetoisen seikkailun.

Minecraft: Story Mode sijoittuu Minecraft-maailmaan ja peli tehdään yhteistyössä Mojangin kanssa. Tarkoituksena on tehdä episodimainen seikkailu Walking Dead-, Game of Thrones-, Wolf Among Us- ja Tales from the Borderlands -pelien tyyliin. Ideasta tekee haastavan se, että Minecraftissa ei ole juuri juonta tai henkilöitä, kaikki perustuu pelaajan omiin puuhiin ja vuorovaikutukseen pelimaailman kanssa. Telltale Gamesin pelisarjojen vetovoima taas nojaa dialogiin ja hahmojen väliseen vuorovaikutukseen, mikä Minecraftissa tarkoittaa lähinnä yhdessä rakentamista.

"Tarkoituksena ei luoda "virallista" tarinaa Stevelle tai selittää Minecraftin maailmaa yksityiskohtaisesti", Mojang tarkentaa omassa tiedotteessaan.

Ilmoituksen laitekanta on myös mielenkiintoinen. Telltale Gamesin Minecraft-seikkailu ilmestyy puuceelle, Sonyn ja Microsoftin konsoleille plus mobiililaitteille, eli Minecraftin ostanut Microsoft ei aio sitoa Minecraftia vain omille koneilleen.  Ilmestymisajaksi ilmoitetaan vuosi 2015.