MotoGP (PSP)

MotoGP:n taskupainos vie virtuaalimotoristit pöristelemään kahdeksalle sarjan suosituimmalle radalle, joista Jerez, Estoril ja Mugello kuuluvat jo yleissivistykseen. Kisaamaan pääsee kauden 2005 kuskeilla ja mukana on mausteeksi myös vuoden 2006 kalustoa.

Pelivaihtoehtoina ovat yksittäinen kisa tai koko kausi. Ajomotivaatiota pidetään yllä leegiolla erilaisia avattavia bonuksilla kuten uudella mies miestä vastaan -moodilla. Kimppakiva onnistuu kahdeksalla PSP:lla, kunhan jokaisessa koneessa on oma levy sisällä.

Prätkän ohjaaminen analogitikulla toimii loistavasti, ja mopo tottelee kaasua ja jarrua kuin ajatus. Ruutu päivittyy jouheasti ja rata piirtyy kauas horisonttiin. MotoGP:n ikävin piirre on vauhdin tunteen puuttuminen, minkä vuoksi mutkat menevät helposti pitkiksi.

Simulaatiotilassa ajaminen muistuttaa etäisesti moottoripyöräilyä. Kurvissa takanakki valittaa pidon rajamailla ja pienikin virhe kaasunkäytössä tietää varmaa kaatumista. Miinuspuolena on, että mutkissa on pakko ajaa varovaisesti, jolloin koneen ohjaamat kuskit karkaavat omille teilleen.

Namcon MotoGP -sarjaa pelanneille PSP-versio ei anna mitään uutta. Avattavasta sälästä huolimatta suurta addiktiota ei ajamiseen synny ja yleisfiilis jää vaisuksi. Pienissä erissä motskareilla suristelu toimii paremmin ja voitto maistuu aina makialta.

*** (kolme tähteä )