NBA Action 98

Aina kannattaa yrittää ajaa loppuun asti, eli jos tilaisuus tulee, niin oitis korille. Vastustaja estää usein yrityksesi väärin ottein ja näin saatat saada mahdollisuuden kolmeen pojoon. Varsinkin nopeat kaverit ovat todella vaarallisia korin lähellä.

Heittämiseen pätee sama sääntö: heitä jos tilaisuus tulee. Tietokone blokkaa todella hyvin, jos yrität jotain ylihienoa air-Jordanin 360 asteen heittoa kaksimetrisen körilään nenän alta. Tästä seuraa yleensä vastahyökkäys ja oma korisukka heiluu.

Kolmosiakin kannattaa viljellä, varsinkin jos on hyvin tilaa, jolloin sukka heiluu aika hyvällä prosentilla (heittäjän taitokin toki vaikuttaa). Tyly keino onkin tulla suoraan omasta päästä takamiehellä vastustajan alueelle ja heittää vapaasti kolmen pisteen heitto sisään.

Jos pelaat ohjaamalla vain yhtä pelaajaa, varsin hyvä konsti pistetilin kartuttamiseen on pelata eräänlaista seinäpeliä oman pelaajan kanssa. Tuo pallo vastustajan alueelle, syötä laitaan omalle pelaajalle, lähde välittömästi itse korin alle ja pyydä nopeasti pallo takaisin. Tällöin aukeaa aika useasti hyvä korintekopaikka. Muutenkin paikkoja kannattaa pelata itselleen, vaikka konekin osaa kyllä pussittaa.

Tässäkin korispelissä turbonappi on tuomiopäivän ase. Jos pääset edes jotenkin karkuun, niin turbonappi pohjaan ja donkkia peliin.

Puolustuksessa pitää roikkua vastustajan iholla koko ajan ja pitää takamiehet tiukasti kurissa, sillä actionin tietokonejäbät osaa heittää. Torjumisessa ajoitus on tärkeää. Hyppää kun vastustajakin hyppää, jotta vastustaja ei pelaa sinua ulos harhautusheitolla. Ajoitus on tärkeää myös levypalloissa: hyppää juuri, kun pallo on irronnut koriraudasta tai tullut ulos levystä. Hyökkäyslevareissa kannattaa yrittää pitkällä sentterillä donkata pallo suoraan ilmasta sisään. Pallonriistoja kannattaa yrittää, varsinkin nopeilla pelaajilla ne onnistuvat melko usein ja saat helpot kaksi pistettä.

Käytä Direct Pass -systeemiä, jotta pallon saa varmasti vapaana olevalle sentterille tai takamiehelle. Aloituksesta pallo on myös näppärä heittää suoraan vastustajan alueelle hyökkääjälle. Kannattaa muutenkin syötellä paljon ja hakea vapaita heittopaikkoja, ajopaikkoja tai palloja sentterille korin alle.

Lisää aiheesta