NBA Live 2000 [3]

EA:n uusimman NBA-version suurin uutuus taitaa olla vanhojen legendojen mukaantulo. Etenkin Michael Jordan on ollut jo pitkän aikaa monien toivomuslistalla. Jordanin voittaminen yhdellä yhtä vastaan ei kuitenkaan ole niitä helpoimpia tehtäviä. Seuraavalla tavalla se onnistuu kuitenkin melko vaivattomasti.

Vaikka tämä kikka onnistuukin millä tahansa pistemäärällä, 11 on silti todennäköisesti paras. Valitse Jeff Hornacek Jordanin vastustajaksi. Kun saat pallon, heitä pelkästään kolmen pisteen heittoja. Jordan ei edes yritä torjua niitä ennen kuin saat kasattua ison johdon. Siinä vaiheessa, kun hän alkaa yrittää torjuntaa, peruuta muutama askel kolmen pisteen viivan taakse ja heitä. Jordan ei yritä torjua heittoasi, mutta pystyt silti upottamaan pallon sukan läpi.

Vaatimus tempun onnistumiseen on tosin se, että päästät napista irti hypyn lakipisteessä. Hornacek ei aina onnistu heitossa, joten heitä kolmosia vain joka toinen kerta, jolloin onnistumisprosentin pitäisi olla noin 90. Silloin kun et heitä kolmosta, yritä ajaa korille.

Koneen puolustajat ovat muutenkin melko pahoja yhdellä yhtä vastaan pelattaessa. Jos pelaat hyvää heittäjää, suojaa palloa ja aja rauhassa koria kohti. Sitten vetäydy taakse ja heitä taaksepäin lähtevä hyppyheitto. Jos taas pelaajasi hallitsee donkkien salat, käytä turbonappia puolustajan kiertämiseen.

Jos huomaat matseissa, että jollakin vastustajan pelaajista on putki päällä ja lähes joka heitto uppoaa, laita peli tauolle, ja pistä kyseiselle pelaajalle kaksi päällystakkia. Tämän jälkeen ei pitäisi olla huolta enää kuumakädestä.

Käytä lyhyitä ja nopeita hyökkäysaluetta kiertäviä syöttöjä repiäksesi puolustuksen hajalle, jonka jälkeen heität alley-oop-syötön korin suuntaan. Useimmiten huomaat, että se johtaa upeaan donkkiin.

Pelaajien heitot eivät ole NBA Live 2000:ssa yhtä tarkkoja kuin muissa koripallosimuissa. Pidä tämä mielessäsi, kun kyttäät levypalloja.

Käytä Player Lockia ottaaksesi ohjaasi hyvän heittäjän, ja jää vetelehtimään vastustajan korin alle. Heti kun joukkueesi saa pallon vaikkapa levypallotilanteesta, pyydä pitkää syöttöä ja tee helppo kori ennen kuin puolustus ehtii paikalle.

NBA Live näyttäisi suosivan nopeasti irtoavia heittoja, joten älä huolehdi vaikka aika alkaa käydä vähiin etkä saa hyvää paikkaa hyppyheitolle. Juokse vain koria kohti ja heitä. Korin todennäköisyys on varsin suuri.

Hook-heittojen heittäminen saattaa olla erittäin hyödyllistä, jos käytössäsi on hyvä levypallojoukkue. Mikäli heitto ei uppoa, hook-heittojen levypalloista tulee yleensä korkeita, jotka taas ovat helppoa saalista hyville levypallopelaajille.

Lisää aiheesta