Next Games suunnittelee pörssilistautumista

Walking Dead: No Man's Land -mobiilipelista tunnettu Next Games aikoo listautua Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle.

"Next Games on saavuttanut aseman merkittävänä mobiilipelien kehittäjänä ja julkaisijana. The Walking Dead: No Man's Landiin tehtyjen investointien ansiosta kolminkertaistimme liikevaihtomme vuonna 2106, ja liiketoimintamme kääntyi kannattavaksi vuoden toisella puoliskolla. Strategiamme kulmakivenä on uusien, massaviihdetuotteisiin perustuvien mobiilipelien kehittäminen ja julkaisu", toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen sanoo.

Next Games suunnittelee noin 30 miljoonan euroa osakeantia ja varat on tarkoitus käyttää yhtiön kasvun tukemiseen. Next Games tekee parhaillaan kahta uutta peliä. Tavoitteena on julkaista vähintään peli vuodessa vuodesta 2018 alkaen. Next Games perustettiin 2013 ja tiimissä on nyt noin 70 henkeä.    

Next Gamesin mukaan Walking Dead: No Man's Land -mobiilipeliä on ladattu 16 miljoonaa kertaa ja peli on noussut Yhdysvaltojen 50 eniten tuottaneen pelin joukkoon App Storen iPhone-pelien listauksessa. Juuri nyt peli keikkuu tuottolistan sijalla 150.  

First North ei kuulu pörssin varsinaiseen päälistaan, vaan on pörssin ylläpitämä kasvuyritysten kauppapaikka. Jos listautuminen toteutuu, niin Next Gamesista tulee ensimmäinen suomalainen julkiseen kaupaunkäyntiin listattu pelialan yritys.