Nintendo Switch ilmestyy 3. maaliskuuta: eurohintaa ei vielä tiedetä

Nintendo Switch ilmestyy 3. maaliskuuta, Japanissa, Pohjois-Amerikassa ja tärkeimmillä Euroopan markkinoilla. Yleensä se ei ole tarkoittanut Suomea. Nintendo Switchin hinta Amerikassa on 299 dollaria, mutta eurohinta ei ole vielä tiedossa. Perinteisesti dollarihinta on kääntynyt aika suoraan euroiksi, jos hintaan lisätään vielä verot päälle.

Nintendo Switch -pakettiin kuuluu kaksi Joy-Con-ohjainta, rannenauhat niihin, Joy-Con-grip (ohjainten kiinnittämistä varten, jolloin ne toimivat kuin padi), Switch-asema, HDMI-kaapeli ja tietenkin muuntaja. Jo julkaisupäiväksi tulee myyntiin kaksi eri väriversiota: koko harmaa konsoli ja värikkäillä ohjaimilla varustettu. 

Switchin ideana on yhdistää käsikonsolin ja konsolin ominaisuudet, sillä konsolilla voi pelata televisioon liitettynä tai mobiilipelimalliin, jolloin pelkkä ruutu napataan mukaan. Joy-Con-ohjaimet voi kytkeä Switch-ruudun kylkiin, jolloin laite muistuttaa vähän Wii U Game Padia. Myös yhtä Joy-Conia voi käyttää yksinäänkin ohjaimena, joten muokattavuus on selvästi ollut yksi suunnittelun lähtökohdista. Switchin kosketusruutu on 6,2 tuuman kokoinen ja ruudun maksimiresoluutio on 1280 * 720. Switchin akku kestää kolmesta kuuteen tuntia pelaamista ennen kuin akku pitää ladata, mutta telakkaan kytkettynä akkurajoitusta ei tietenkään ole.

Saman ruudun kaksinpelin lisäksi kahdeksasta Switch-konsolista voi muodostaa lähiverkon Nintendon käsikonsolien tapaan. Varsinainen nettipeli on aluksi ilmainen, mutta Nintendo muuttaa palvelun myöhemmin maksulliseksi Sonyn ja Microsoftin konsoleiden malliin. Ensitietojen mukaan Nintendo Switchissa on vain 32 gigaa sisäistä tallennustilaa, mikä pelien digimyynnin kannalta on aivan liian vähän. Lisätilaa saa muistikorteilla.

Julkaisupelilistaa ei vielä kerrottu, mutta The Legend of Zelda: Breath of the Wild luvattiin julkaisupäiväksi. Se riittä aika pitkälle.