Nintendo Switch ohitti jo SNESin myyntiluvuissa

Nintendo Switch -konsoli ohitti jo SNESin myyntimäärissä, paljastaa Nintendon tuore tulosjulkistus.

Maailmalla on nyt 52,48 miljoonaa Nintendo Switch -konsolia. SNES-konsolia toimitettiin aikanaan maailmalle 49,1 miljoonaa kappaletta. Nykyisestä konsolisukupolvesta PS4 on myynyt 106 miljoonaa kappaletta ja Xbox One -konsoleita arvioidaan olevan noin 46 miljoonaa kappaletta. Microsoft ei enää ilmoita konsoleidensa myynti- tai toimitusmääriään, joten luku on vain arvio.

Nintendo Switch -myyntimäärät lähtivät kasvuun viime vuonna, sillä konsolista julkaistiin syksyllä kanettavaksi pelikoneeksi tehty Switch Lite -versio ja Tencent alkoi toimittaa Switch-konsoleita virallisena maahantuojana Kiinaan joulukuussa. Yhdeksän kuukauden aikana konsoleita lähti maailmalle 17,7 miljoonaa kappaletta, mikä on 22,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin vastaavana aikana.

Nintendo Switchille on myyty yli 123 miljoonaa peliä. Yhdeksän viimeisen kuukauden aikana eniten myytiin Pokémon Sword- ja Pokémon Shield -peliä, joka ylsi 16 miljoonaan kappaleeseen. Super Mario Maker 2 ja Luigi's Mansion rikkoivat 5 miljoonan kappaleen rajan.

Viime vuoden lopussa päättyneellä yhdeksän kuukauden jaksolla Nintendo teki miljardin jenin liikevaihdolla 263 miljoonan jeniä eli noin 2,2 miljoonaa euroa voittoa.