No One Lives Forever [4]

Pelissä on paljon tehtäviä, joissa pitää välttää huomiota. Liiku aina mahdollisimman varovaisesti kameroiden ja vartijoiden lähettyvillä. Jos on pakko tappaa vartija, tee se mahdollisimman hiljaisesti. Tähän hommaan soveltuvat hyvin vaimennetut pistoolit ja kiväärit, keihäspyssy, myrkkypäinen hiussolki sekä erilaiset kaasut, kuten tainnutuskaasu ja nukutuskaasu.

Vartijat kannattaa aina houkutella pois kameroiden ulottuvilta, sillä jos ruumis jää kameran näkökenttään, hälytys pärähtää päälle. Kaikkein paras tapa on päälaukaus. Tilanteissa, joissa on monta vartijaa, on syytä odotella, kunnes osa heistä häipyy. Laite, joka asetetaan kameran päälle estämään kameran näkökenttä ei ole kauhean hyödyllinen, sillä kamerat ovat yleensä aika korkealla. Laitteesta voi olla välillä hyötyä, mutta itse en ole tarvinnut sitä missään tehtävässä.

Seuraavassa tietoa käyttökelpoisimmista laitteista. Aurinkolaseihin on monia lisälaitteita, kuten kamera zoomaustoiminnolla, infrapunatoiminto ja miinanhavaitsin. Kameralla kuvataan kaikki tärkeät asiakirjat, infrapunatoiminto on tärkeä hälyttimien kanssa ja miinanhavaitsin toimii nimensä mukaisesti eli näyttää maassa olevat miinat.

Hiussolki toimii tiirikkana ja myrkkysolkena. Tiirikoiminen on useimmiten järkevämpi vaihtoehto kuin lukon ampuminen, sillä se aiheuttaa vähemmän hälyä. Myrkkysolkea kannattaa käyttää selkään puukottamiseen, koska se tehoaa parhaiten selkään iskettäessä.

Robottikoira lumoaa vahtikoirat. Tätä ei monessakaan tehtävässä tarvita, mutta niissä missä tarvitaan, se onkin todella hyödyllinen.

Sytytin toimii ihan tavallisena sytkärinä ja hitsauspillinä. Sytkärillä lähinnä sytytellään roskia hämäykseksi. Hitsauspilli on todella hyödyllinen sitkeiden lukkojen kanssa.

Vyönsolkeen on piilotettu koukulla varustettu köysi, joka laukaistaan nappia painamalla. Tällä apuvälineellä pääsee helposti korkeisiin paikkoihin.

Koodinrikkoja on tärkeä laite monessa tehtävässä etenemisen kannalta. Tämä laite aukaisee minkä tahansa elektronisen lukon. Se etsii sopivaa numeroyhdistelmää, kunnes löytää oikean vaihtoehdon.

Aseistus

Harkitse tehtävissä tarkkaan mitä otat. Ikinä ei kannata ottaa alkuperäisiä varustuksia, eikä kaikkia parhaita aseita, koska usein heti tehtävän alussa löytää kyseiset aseet. Ota aina (jos mahdollista) äänenvaimennetut aseet, koska pelin tehtävissä pyritään välttämään meteliä. On olemassa myös erityyppisiä ammuksia. Dum dumit aiheuttavat verenhukan, fosforiammukset palovammoja ja syanidiammukset myrkytyksen.

Energiaa on pelissä rajatusti, joten ei kannata lähteä ramboilemaan. Liiku aina rauhallisesti äläkä hätäile. Erilaiset luodit kuten dum dumit, fosforiammukset ja syanidikärkiset ammukset aiheuttavat vauriota vaikka olisi suojat täynnä, joten ole varovainen. Panssareiden paikat kentissä vaihtelevat. H.A.R.M.in avaruusasemalla olevat laseraseet ovat todella vaarallisia terveydelle, sillä ne tunkeutuvat panssarien läpi ja vievät energiaa.

Lisää aiheesta