Operation Flashpoint

Tässä on toinen tapa päästä ensimmäinen kommandotehtävä läpi. Aloitat kallioiden päältä. Siirry reunalle ja näet neljä sotilasta alhaalla. Yksi on vasemmalla lähellä konekivääriä selin muihin. Kaksi miestä istuu maassa ja heidän oikealla puolellaan on yksi mies. Pudota ensin oikealla seisova mies ja sen jälkeen kaksi istuvaa. Mies joka on konekiväärin vieressä ei kuule mitään. Eliminoi sen jälkeen hänet. Mene alas ja poimi sinkomiehiltä singot, mutta älä piilota ruumiita vielä.

Mene reunalle niin näet alhaalla 3-5 sotilasta ja yhden T-80:n paikoillaan. Alueella on vielä toinen partioiva T-80. Ammu sotilaat ja jää kyttäämään. Hetken kuluttua paikalle saapuu jeepillä kolme sotilasta. Eliminoi heidät. Varmista että vartijoita ei ole näkyvissä. Ota sinko käyttöön ja tähtää paikallaan olevaa tankkia. Tankin pystyy tuhoamaan neljällä singonammuksella. Kun olet tuhonnut tankin, anna kavereille komento tuhota muut tankit. Sen jälkeen piilota ruumiit ja lähde kohti tapaamispaikkaa. Kukkulan alla on kolme vartijaa (muistaakseni sniputtaja, kk-mies ja officer). Teloita heidät äänettömästi.

Sitten vinkkiä toiseen kommandotehtävään (Everonin saarella pimeässä tapahtuva tankintuhoamistehtävä). Aloitat metsän reunasta. Liiku eteenpäin ja välttele partioita. Ammuskontteja vartioi kaksi miestä ja kolmas on rekkojen lähellä. Eliminoi kaksikko äänettömästi ja piilota ruumiit. Tee samoin kolmannelle. Pistä yksi kasapanos ammuskonttien väliin ja etene tankkitukikohtaa kohti. Yritä välttää hälytystä. Varo tiellä ajavaa Bemaria. Kun Update Retry Position on tullut, räjäytä kasapanos. Etene metsän laitaa tankkitukikohtaan. Kierrä tukikohdan takapuolelle ja jää kyttäämään kunnes partio kulkee ohi. Tankkien miehistöt ovat ulkona tankeista, joten älä aiheuta hälytystä. Tässä kohtaa on hyvä tallentaa.

Ryömi tankkiryhmittymää (kolme T72 tai T80) kohti ja ryömi ensin keskimmäisen tankin alle. Aseta kasapanos ja ryömi jommankumman viereisen tankin alle. Aseta viimeinen kasapanos ja lähde ryömimään takaisin. Kun olet kukkulan laella, räjäytä pommit. Lähde juoksemaan kohti tapaamispaikkaa, mutta varo partioita (en nähnyt mistä tulitus tuli, vaan juoksin sokkona eteenpäin). Tehtävä suoritettu.

Tässä hyviä keinoja muutamien kenttien läpäisemiseen. Saboteur-kentässä saat reilusti pisteitä tällä keinolla. Juokse kylän lähelle, missä on asevarikko, joka olisi hyvä tuhota. Tällä tarkoitetaan kylässä olevia kolmea kuorma-autoa. Kuormureiden luona on kaksi pahista, jotka haluavat lyijyä nahkaansa. Kylässä ja sen lähistöllä on muutama muukin vihollinen. Laita keskimmäisen kuormurin alle pommi. Kannattaa varmistaa, ettei lähellä oleva traktori tuhoudu, sillä siitä lasketaan suoritusta. Kylään luultavasti ajaa BMP. Voit pamauttaa senkin pommilla, sillä pommeja saa lisää kylässäolevista laatikoista. Tämän jälkeen suuntaa kohti varikkoa.

Mene varikon oikealla puolella olevan metsän suojaan. Voit pudottaa tornissa kärkkyvän vihulaisen. Juokse metsän laitaa pitkin niin kauan, kunnes näet varikolla yksinäisen tankin, joka ei ole jonossa muiden tankkien kanssa. Kiipeä sisään gunneriksi ja ammu edessä olevat joukot, tykillä ja konekiväärillä. Varo oikealla puolen olevia pst-miehiä. Tapettuasi kaiken jalkaväen voit ampua vaikkapa helikopterin ja BMP:t, mutta älä tuhlaa liikaa aikaa, sillä varikolle saapuu Shilka ja jalkaväkeä sekä taivaalle helikopteri. Hyppää pois tankista ja laita tankkien väliin muutama pommi. Tämän jälkeen juokse kohtaamispaikalle, joka sijaitsee metsän laidalla, tankkien takana olevassa suunnassa.

Guardian-kentässä tehtäväsi on suojella taulapäisiä kuormureita. Ota M113, sillä se kestää jalkaväen aseita (paitsi sinkoja ja miinoja). Aja aina teitä pitkin ennen kuormureita, sillä matkalta löytyy jalkaväkeä ja hiukan panssaroituja vehkeitä. Risteyksissä kannattaa ottaa kummassakin vasen tie, koska niillä on vähiten vastarintaa. Jalkaudu, jos pitää tuhota esimerkiksi BMP.

Hienossa Return to Eden -kentässä menettelin itse näin. Alkuun otin M-16:sta kranaatinheittimen ja kolme kranaattia. Juokse ryhmäsi kanssa kohti kukkulaa. Noin puolessa välissä voi pysähtyä ja ampua kaikki kranaatit kukkulan taakse. Tuurilla saatat saada muutaman hengiltä. Juokse kukkulalle ja teurasta ryhminesi henkiin jääneet. Armstrong ilmoittaa, kun kukkulalla ei pitäisi enää olla vihollisia. Ota venäläiseltä tarkka-ampujalta Dragunov (edellyttäen että osaat ampua sillä) sekä Rpg NH-75.

Vihollinen lähettää tankkeja teitä kohti, mutta ne tuhotaan yleensä nopeasti. Kannattaa laittaa pst-miehet hyviin asemiin. Kun panssarit on tuhottu, voit vaikkapa jäädä odottelemaan sitä, että viholliset lähettävät miehiään joukkosi ja sinun ammuttavaksi. Kylässä ei ole kuin yksi Shilka, jonka voit käydä ampumassa singolla. Shilkan löydät hiukan lentokentästä ja sen rakennuksista oikealle.

Ammuttuasi Shilkan lähetä helikopterit vihollisten kimppuun. Juokse itse miestesi luokse. En nyt satu muistamaan, tuliko viesti, että lentokenttä on raivattu tankeista. Jos viesti tuli, lähetä muut joukot etenemään (jos taas ei, kuuntele ja katsele koptereiden ammuskelua). Liity rynnäkköön omien miesten kanssa ja putsaa kenttä mahdollisista vihollisista. Kentällä saattaa olla vielä BMP, mutta sen saa tuhottua helposti.

Kolgujevin tiedustelutehtävässä etsittävien ZSU-23 Shilkojen koordinaatit ovat DG 73, EA 75 ja EB 73. Kaksi näistä on tukikohdissa tien varressa, kolmas Shilka on tiellä etelälounaaseen itäisestä tukikohdasta.

Panssarivaunutehtävissä kannattaa mennä tykin ääreen itse, sillä näin voi tuhota T-80-vaununkin yhdellä osumalla, vaikka suoraan edestä. Tietysti tämä riippuu pelaajasta, mutta kyllä se koneen (joskus päivityksenkin jälkeen) silloin tällöin omituisesti heittelehtivän ja huonon tähtäyksen voittaa.

Laajoissa ja nippelintarkoissa kommandoiskuissa alkaa varmasti välillä ottaa päähän, kun tehtävässä ei voi tallentaa kuin kerran. Ei hätää, sillä tallentaa voi niin monesti kuin haluaa tekemällä seuraavasti. Kun olet tallentanut ensimmäisen kerran, paina alt + tab, jotta pääset Windowsin työpöydälle. Mene ja tuhoa save-tiedosto hakemistosta Operationflashpointusers(Käyttäjänimesi)savedcampaigns1985. Sen jälkeen voit tallentaa uudestaan. Temppua voi toistaa niin monta kertaa kuin haluat.

Tässäpä hieman apua kaikkein epätoivoisimmille isänmaantoivoille. Isänmaantoivot joutuvat hakemaan vielä tosin 1.10 päivityksen. Koodit kirjoitetaan tehtävänjaossa.

Jalkaväki

davidõarmstrong: aktivointi

IMNOTAFRAIDOFDEATH: kuolemattomuus

IMNOTAFRAIDOFDEATH/AREYOU: oma ja tiimin kuolemattomuus

THISISWATEOFAMMO: loputtomat paukut

DIECOMMIE: tappaa kaikki viholliset 800 metrin säteellä

MANHATTANPROJECT: tappaa kaikki viholliset

Panssarivaunut

robertõhammer: aktivointi

IPUNCHTHROUGHYOURARMOR: hit/kill-prosentti 100

SHIELDSUP: tuhoutumattomuus, mutta jos poistut vaunusta, voit edelleen kuolla

DRAGSTERMAYHEM: vaunu kiihtyy ja kulkee kuin dragster, mutta pysäyttäminen on toinen juttu

VULCANVERTIGO: loputtomat ammukset Vulcanin konetykkiin

Ilmavehkeet

samõmichaels: aktivointi

MISSILETOW: loputtomat ohjukset ja raketit

TERMINATORMINIGUN: konetykki yhtä tappava kuin TOW-ohjus

QUANTUMCOPTER: taas kerran se maailman tylsin koodi, kuolemattomuus.

Paina pohjaan vasen shift ja numeronäppäimistön miinus tarvittavassa vaiheessa (suluissa koodin jälkeen). Irrota sen jälkeen näppäimistä ja kirjoita jokin seuraavista koodeista.

SAVEGAME: tallentaa pelin (kesken peliä)

ENDMISSION: lopettaa tehtävän (kesken peliä)

CAMPAIGN: avaa kaikki tehtävät (päävalikossa)

TOPOGRAPHY: kokeile! (kesken peliä).

Lisää aiheesta