Pain (PS3)

Itsensä telominen ei ole kivaa, se sattuu. Mutta jos muut telovat itseään telkkarissa, se on viihdettä. Pain on älyvapaata videopeliviihdettä Extreme Duudsonien ja kumppanien ystäville. Tuskan sankari ammutaan valtavalla ritsalla keskelle elävää kaupunkia. Osumista enemmän tai vähemmän kiinnostaviin kohteisiin irtoaa pisteitä ja kertoimia. Siinäkö kaikki?

Ei aivan, siitä pitää huolen realistinen, mutta sopivasti liioitteleva fysiikka. Pain vetää koko shown niin railakkaasti överiksi, että älkää tehkö näin kotona -varoitukset ovat turhia. Kaupunki on pullollaan hupaisaa roinaa ja pommilaatikoita, joihin osunut luupää lentää kauemmin ja kipeämmin.

Toiminta ei ole pelkkää ritsan virittämistä, sillä digiduudsonin ilmalentoa hienosäädetään tarpeen mukaan johonkin suuntaan. Osumista kertyvällä ouch-energialla ukko hötkyy vielä eteenpäin ennen pysähtymistä. Ilmalennon aikana saa temppuilla ja sankari osaa ottaa esineistä kiinni ja heittää niitä, joten tekemistä piisaa. Vapaamuotoisuus, yllättävän runsaat toimintamahdollisuudet ja rikas miljöö pitävät huolen siitä, että täydellistä idiootin lentoa voi hioa lähes loputtomiin.

84