Parasite Eve 2

Laillista asekauppaa: Palkkionmetsästäjän ei ole kiva tuhlata verirahojaan turhaan krääsään, joten ei kannata innostua ostoskanavan kanssa, ennen kuin olet ihan varma asiastasi. Muita esineitä kuin aseita, ammuksia tai panssareita ei ole tarpeellista ostaa, koska esimerkiksi parannustabletteihin hukkuu jo muutaman satunnaisen taistelun jälkeen.

Recovery-esineitä voi käyttää mielin määrin, mutta niiden käyttäminen vaikuttaa loppupisteisiin, joten ei kannata liioitella. Kallisarvoisia HP:t ja/tai MP:t täyteen palauttavia lääkkeitä, kuten Ringer's Solution, sen sijaan kannattaa pantata pelin pahimpia loppuvihollisia varten.

Ensimmäisen CD:n ajan joudut tyytymään Ayan vakioase M93R:llä roiskintaan, joskin Akropolis Towerissa heti pelin alussa pääsee räiskimään kranaattipistoolilla. Saatuasi P229:n kakkos-CD:llä mutanttihevosen lopettamisen jälkeen voit unohtaa M93R:n lopullisesti. Toki jotkut meistä varmasti pitävät vieläkin enemmän M950:stä, jonka Gary lahjoittaa sinulle ensimmäisenä.

Viholliset

Eve 2:ssa, kuten muissakin tämän tyylisissä peleissä viholliset ovat tyhmempiä kuin nokialaiset. Voit jopa juosta niiden lävitse, joten pelkällä ympäriinsä juoksentelulla ja satunnaisilla ruikkauksilla vihollisen oletettuun suuntaan selviää vahingoitta useimmista taisteluista. Kannattaa myös piileskellä vaikkapa pöytien tai kaiteiden takana ja teloittaa avuttomasti seinää päin juoksevat viholliset turvasta.

Ympäristö tuhoutuu tehokkaasti, joten kannattaa aina tarkistaa, josko lähistöltä löytyisi potentiaalisesti vahingollisia esineitä. Järkevintä on aloittaa taistelut tappamalla heikoimmat viholliset ensin, sillä ei ole kivaa kuolla perhosen darkness-hyökkäykseen.

Taiat: Heti kun kokemusta on tarpeeksi, kannattaa aktivoida Healing ja Antibody. Seuraavaksi olisi parasta valita Metabolism tai Plasma. Vielä Energy Shotin saatuasi voitkin satsata ihan mihin haluat, vaikka Water- ja Earth-taikoja on syytä parannella heti kun on varaa. Hyökkäystaiat eivät ole elintärkeitä etenemiselle. Niihin kannattaa keskittyä vasta kun tuki- ja parannustaiat ovat kohtalaisella tasolla.

Koska MP:t palautuvat taisteluissa, on taloudellisinta taikoa aina jotain taiston tiimellyksessä, jos MP:si ovat suunnilleen täynnä. Muuten taistelusta saadut MP:t menevät ihan hukkaan. Vaikka Pyrokinesis- tai Plasma-taiat taistelun alussa ottaa vihollisesta heti luulot pois ja antaa aikaa parantaa tai käydä puolitajuttomien vihollisten kimppuun. Etenkin pomoja tai muuten vain äärimmäisen kovia vihollisia vastaan taisteltaessa on hyvä käyttää Energy Shotia.

Vaihtoehtoiset loput:

Parasite Eve 2:ssa on kaksi erilaista loppua. Parempi loppu vaatii enemmän työtä, etkä saa Magnumia ensimmäisellä läpipeluukerralla. Paremman loppuratkaisun nähdäksesi Ayan pitää tavata Dryfieldin vesitornissa Kyle. Tapaa Kyle vesitornin lähellä sijaitsevassa baarissa, kun Gary käskee sinut nukkumaan huoneeseesi.

Tultasylkevä mutantti pitää murhata alle kolmessa minuutissa, eikä sen saa antaa laahustaa tiehensä, tai tappaa Garyn koiraa. Valtavan tavaroita ja naisia syövän mutantin hissikuiluun pudottamisen jälkeen Ayan pitäisi palata Dryfieldiin Kylen kanssa ja mm. pelastaa Pierce pulasta. Pod Service Gantryn Control Roomista täytyisi löytää viesti Pierceltä (puhelimessa), pirauttaa päämajaan ja kertoa huonot uutiset. Lopuksi pitäisi pelastaa Pierce vielä kerran maanalaisessa tukikohdassa sijaitsevasta jäädytyslokerosta.

Vaihtoehtoiset pelitilat:

Pelin kerran läpäisemällä, riippumatta loppuratkaisusta, pitäisi aueta sekä Bounty- että Replay-tilat. Supportless-tila aukeaa kunhan läpäiset pelin yli 70 000 kokemuspisteellä. Vielä yksi vaikeampi pelitila löytyy, mutta sitä tuskin läpäisee James Bondkaan.

Kannattaa viettää aikaa ampumaradalla ihan pelin alussa. Dryfieldiin lähdettyäsi paluuta MIST-keskukseen ei ole. Keräämällä tarpeeksi pisteitä jokaisesta tasosta, saat ilmaista tavaraa ja BP:tä. Ensimmäisen tason palkinto on 50 hydra-ammusta pelottaviin ysimillisiin, kakkoslevel tarjoaa arvokkaan Ringer's Solution juoman, kolmas taas Darkness-statuksen estävät suojalasit, neljäs huulipunan ja viimeinen kainalokotelon. Kaikki voitot pitää toki muistaa käydä keräämässä Jodielta asekaupassa.

Lisää aiheesta