Peliskaba 2015 käyntiin, 7500 euroa voittajalle!

peliskaba_1600x628_facebook_3

Veikkaus ja Pelit-lehti lanseeraavat pelisuunnittelukisan, tartu haasteeseen!

Uskotko olevasi oiva peliohjelmoija tai pelinsuunnittelija? Nyt sinulla on elämäsi tilaisuus kokeilla siipiäsi, kunhan olet yli 18-vuotias, etkä ole vielä julkaissut yhtään peliä. Arpa on heitetty, uskallatko raaputtaa sen?

Pelit ja Veikkaus julistavat Veikkauksen 75-vuotisjuhlan kunniaksi pelisuunnittelukilpailun, jossa on tarkoituksena suunnitella Veikkaukselle uusi nettiarpa.

Nettiarvat on erityinen tuoteryhmä ominen reunaehtoineen, jolla on yksi mielenkiintoinen este voitettavanaan. Pelin voitto määräytyy sillä hetkellä, kun pelaaja klikkaa osta-nappia. Kaikki pelin tapahtumat tämän jälkeen ovat enää voiton paljastamisen hidastettua jännittämistä. Millään, mitä pelaaja tekee tai valitsee pelin aikana, ei voi olla vaikutusta rahapelin lopputulokseen.

Hyvässä nettiarvassa tämän tietää, mutta sen myös unohtaa. Peliskaba2015-kisassa pääsee testaamaan kykyä kehittää tai suunnitella mukaansatempaava pelimekaniikka, vaikkakin normipeliä mukavasti pienimuotoisempana.

Jos hyväksyt haasteen, tehtäväsi on suunnitella Veikkaukselle uusi nettiarpa. Kuvaa esityksessäsi pelin teema, visuaalisuus ja sen toiminta, milloin tai miten pelaaja voittaa ja häviää, sekä missä ja millä laitteilla sitä pelataan. Voit kuvailla konseptin haluamallasi tavalla, PowerPoint-esityksellä, videolla, kynällä ja paperilla tai vaikka valmiiksi koodattuna toimivana pelinä.

Töiden arvioinneissa painotetaan peli-idean omaperäisyyttä, erilaisten teknologioiden oivaltavaa soveltamista, pelin toteutettavuutta, nettiarvan reunaehtojen ymmärtämistä ja pelin teemaa sekä visuaalista toteutusta.

”Veikkaus on mukana mahdollistamassa monenlaista hyvää ja hyvän tekemistä niin liikunnan, taiteen, tieteen kuin nuorisotyönkin saralla. Haluamme olla edistämässä suomalaista peliteollisuutta ja -kulttuuria, joka on osa suomalaisuutta. Mikä olisi parempaa kuin tarjota alan opiskelijoille ja osaajille tilaisuus näyttää osaamisensa ja auttaa heitä niittämään mainetta pelisuunnittelukilpailun muodossa”, sanoo liiketoimintajohtaja Heidi Ioannidou Veikkauksesta.

Veikkauksen nykyiseen nettiarpavalikoimaan voi tutustua osoitteessa veikkaus.fi/arvat. Kaikki nettiarvat ovat Veikkauksen ja/tai suomalaisten yhteistyökumppaneiden suunnittelemia ja toteuttamia

Nettipelejä voi pelata ja kokeilla vain Veikkauksen kanta-asiakkaat. Kanta-asiakkaaksi liittyminen on maksutonta. Rahapelejä voivat pelata vain 18 vuotta täyttäneet.

veikkaus 1600x0

Miten osallistun?

Voit osallistua kilpailuun, jos olet vähintään 18-vuotias, etkä ole julkaissut vielä yhtään peliä. Myös ryhmänä voi osallistua. Osallistujan on omistettava kaikki oikeudet lähettämäänsä konseptiin.

Lisätietoja kilpailusta ja sen säännöstä saat osoitteesta: veikkaus.fi/peliskaba2015

Lähetä ehdotuksesi uudesta nettiarvasta sähköpostilla osoitteeseen peliskaba2015@veikkaus.fi

Kilpailutyöt voi lähettää 30.9.2015 asti. Voittaja julkistetaan Digiexpossa 31.10.2015.

Palkinnot

Pääpalkinto: 7 500 euroa.

Erikoismaininnat: 5 x 500 euroa.

Erilliskorvaus lunastetuille töille: 500 - 3 000 euroa. (Lunastettujen töiden oikeudet siirtyvät Veikkaukselle).

Palkinnoista päättävä kilpailun tuomaristo julkistetaan myöhemmin.