Pillars of Eternity 2 julkistettiin

Pillars of Eternity 2: Deadfire on ollut kehityksessä jo vuoden, kertooo Obsidian Entertainment.

Pillars of Eternity (Pelit 5/15, 91 + Pelit suosittelee) on yksi viime vuosien kovan roolikimaran kärkinimistä. Peli tavoitti hienosti Baldur's Gate -aikojen tyylin, sillä seikkailu pursuaa persoonallisia hahmoja, taistelusysteemi toimii ja kiinnostava maailma ja tarina ruokkivat mielenkiintoa. Kakkososaan luvataan lisää samaa, mutta toivottavasti saadaan ainakin vähän vähemmän taistelua. Vaikka taistelusysteemi palkitsee hahmonkehityksen ja hahmojen yhteispelin, niin seikkailun rytmi on aavistuksen pielessä, koska mättämistä on tuhottomasti liikaa. 

Pillars of Eternity 2 alkaa valon ja uudelleensyntymän jumalan Eothasin heräämisellä. Eothas nousee titaanina Caed Nuan alta, tuhoten linnan ja jättäen pelaajan hahmon henkihieveriin. Koska linnaa rakennettiin puolet ykkösosasta, niin moinen on kostettava. Pelaaja lähtee Eothasin perään Deadfire-saaristoon, jossa kohdataan ystäviä, vihollisia, kansoja, kulttuureja, kauppiaita, merirosvoja, ykkösosan päätösten seuraukset plus tietenkin vanhoja ja uusia kumppaneita.  

Tiimi hakee julkaisun tueksi pelaajilta rahaa Fig-yhteisörahoitussivustolla. Juuri nyt näyttää siltä, että tavoitesumma eli 1,1 miljoonaa dollaria, saavutetaan päivässä.

Pillars of Eternity 2:lla ei ole vielä julkaisupäivää. Alustana on PC.