Planescape: Torment [2]

Kykypisteitä valittaessa kannattaa huomioida, että ottamalla paljon wisdom-pisteitä saa kokemuspisteitä enemmän pelin aikana, joten hahmo kehittyy näin ollen nopeammin.

Hahmoluokkaa voi vaihtaa ajasta ja paikasta riippumatta, kunhan omassa joukkiossa on mukana Annah (koulutus varkaaksi) ja/tai Dak'kon (koulutus taistelijaksi tai maagiksi). Huomaa että aseet tai tavarat, joita uusi hahmoluokka ei voi käyttää, tippuvat automaattisesti pois käytöstä. Jos inventaariossa ei ole tilaa, niin ne tippuvat maahan! Myöskin muut henkilöt, esimerkiksi Mebbeth (Ragpicker's Square), Lenny (Lower Ward), Qui-Sai (Civic Hall) ja Ignus (Smoldering Corpse Bar), opettavat/kouluttavat, mutta vaativat yleensä jotain vastapalvelukseksi. Mebbeth muuten parantaa kaikki haavasi ilmaiseksi niin monesti kuin haluat.

Kouluttautumisen voi tehdä yksinkertaisesti puhumalla aiheesta kumppaneille. Omille kamuilleen kannattaa muutenkin jutella melko usein, koska juonen kehittyessä kaverit kertovat uusia tarinoita ja kokemuspisteitäkin ja jopa uusia kykyjä kertyy sitä kautta! Hahmokohtaiset kokemuspisteet ja tasot pysyvät niissä lukemissa, mihin ne jäivät hahmoluokan vaihtuessa. Esimerkiksi, kun vaihdat ensimmäisen kerran hahmoluokkasi varkaaksi, saat kokemuspisteitä, jotka vaikuttavat vain varkaan kokemuspisteisiin.Palattaessa takaisin varkaasta taistelijaan, kokemuspisteet ovat täsmälleen sen verran kuin ne olivat taistelijasta varkaaseen vaihdoksen hetkellä. Muista "lypsää" kaikki, mitä kumppaneillasi on opetettavana (poikkeuksena ehkä Ignus, joka tykkää grillata ruumiinosiasi).

Tuplaklikkaamalla nipputavaraa voi valita kuinka monta kipaletta kyseessä olevaa tavaraa haluaa siirrettävän. Inventaarion käydessä ahtaaksi, jaa tavaroita ryhmän henkilöiden kesken ja mielellään siten, että se, jolla tavara on, pystyy/osaa sitä myös käyttää. Jos tila on kerta kaikkiaan loppumassa, täytä henkilöiden pikavalikot (ylhäällä) kokonaan, vaikka avaimilla tai muilla sinne tavallisesti kuulumattomilla tavaroilla.

Jokaisella on oma taistelutyylinsä, mutta itse olen pärjännyt hyvin seuraavalla taktiikalla. Ryhmän jäsenet kannattaa sijoittaa hyvään järjestykseen. Taistelijat eteen (alareunan kuvissa vasemmalle) ja taikurit taakse (oikeaan reunaan). Siirrä vetämällä hahmon kuva haluttuun kohtaan hiirellä. Heti taistelun alkaessa klikkaa hiiren oikealla napilla ruudussa, jolloin tilanne pysähtyy ja voit rauhassa valita sopivat loitsut/taikakalut, joita käyttää (voit tehdä sen kaikille henkilöille erikseen ja sitten vasta painaa oikean puoleista hiiren nappulaa). Jos et muista mitä mikin loitsu/esine tekee, voit valita suoraan pause-tilasta myös inventaarion tai loitsukirjan. Ikävä kyllä poistuessasi valikoista aika alkaa taas kulkea ja sinun täytyy painaa hiiren oikeaa nappulaa pysäyttääksesi tilanteen.

Smoldering Corpse -baarin luona maleskelevilla Thugeilla on kaulakoru, joka kuuluu Hivessa olevalle miehelle nimeltä Porphiron. Kun palautat korun, Porphiron opettaa sinua aseiden käytössä (myös tulevaisuudessa). Kun menet Alley of Dangerous Angelsiin, maksa sisäänpääsy ja etsi nopeasti Krystall-niminen nainen (pohjoisessa). Saat häneltä tehtäväksesi tappaa Blackrose-niminen hyypiö ja/tai naapurijengi (vrt. seuraava vinkki -mä). Blackrose löytyy jostain itä/pohjoissuunnasta ja naapurit idästä. Suorita tehtävä(t) ja mene takaisin Krystallin luo. Kiitokseksi saat kivasti rahaa ja ystävyyden, joka takaa kulkuluvan Razor Angeleiden alueen läpi.

Hivessä mies nimeltä Reekwind kertoo joutuneensa kirouksen kohteeksi. Kirouksen langettaja Jumble löytyy Clerk's Ward -alueen oikeassa yläreunassa sijaitsevasta Civic Festhall -rakennuksesta. Yrittäessäsi kumota kirouksen huomaatkin joutuneesi itse kirouksen kohteeksi. Mene ulos rakennuksesta. Juttelemalla oven edustalla seisoskelevalle velholle Salabesh the Onyx, saat hänet näyttämään sinulle kivan kirouksen, jonka tehoa voit käydä testaamassa sinut juuri kironneeseen henkilöön. Jatko sujuukin aika helposti. Juttele Splinterille sisääntuloaulassa, liity jäseneksi ja käy läpi kaikki sensory stonet (sekä private että public), saat kaikista lisää kokemuspisteitä.

Private-alueella maagi Quell haluaa erikoislaatuista suklaata ennen kuin suostuu puhumaan kanssasi syvemmin. Sellaista voit ostaa oudolta noidalta ruudun alareunassa sijaitsevasta Curiosity Shopesta (korkea rakennus). Taisipa kyseessä olla joku eläimen mallinen suklaa eikä ihan halpakaan... Käy samalla Advocates Home -rakennuksessa juttelemassa miehen kanssa, joka paljastuu haamurakastajattaresi isäksi. Kerrottuasi, että näit rakkaasi Festhallissa, voit auttaa miesparkaa menemällä takaisin Festhalliin ja pyytämällä hänelle lupa käydä kyläilemässä tyttärensä luona.

Lower Wardin torin edustalla olevalta Giltspurilta kannattaa kysellä töitä, koska häneltä saatuihin jobeihin kuuluu myös viestin toimittaminen Foundryn tehtaaseen, minne ei ilman hyvää syytä muuten pääse.

Lisää aiheesta