Planescape: Torment [5]

Kun saavut Clerks Wardiin, kaksi wererattia varastaa Morten. Seuraa wereratteja paikkaan, missä on hyllyillä ihan sikana pääkalloja. Kun puhut hyllyssä olevalle Mortelle, Lothar saapuu paikalle ja kiistää varastaneensa Morten. Lothar tarjoutuu kuitenkin vaihtamaan hänet erittäin arvokkaaseen pääkalloon, joka sijaitsee paikassa Dead Nationsin ohitse (sama paikka, mistä löytyy Endless Decanter of Water).

Saapuessasi haudalle ukkosi sanoo, että tahtoisi mennä sinne yksin. Menet siis yksin kammioon ja kun yrität mennä haudalle teleporttaudut kammion yläosassa sijaitsevaan huoneeseen, jossa on ensimmäinen avain viidestä. Ainoa tapa päästä huoneesta pois on tappaa itsensä, jolloin aloitat kammion oviaukosta. Se hoituu helposti sillä vähän väliä ukkoasi kohti lennähtelee salamoita ja magic missilejä.

Siinä vaiheessa kun sinulla on ensimmäinen avain, pääset toiseen huoneeseen. Sama jatkuu, kunnes löydät neljännen avaimen, jolla pääset haudalle. Mutta kun yrität avata sitä, se ei tahdo aueta. Vastaus onneksi löytyy seinistä, johon aikaisemmat inkarnaatiosi ovat kirjoitelleet viestejä, ja niistä yhdessä eräs sanoo rakentaneensa haudan hämätäkseen varjoja.

Kun painat seinän tiiltä, kuulet naksahduksen. Sama pitää toistaa kaikille seinille, jotta saat aukaistua haudan. Kun saat sen auki, huomaat, että siellä on ainoastaan viides avain, jolla pääset erilliseen huoneeseen kartan alareunassa. Siellä on arkku, jossa on henkilökohtaisia tavaroitasi ja teleportti, jolla pääset kammion oviaukolle.

Päästyäsi takaisin Lotharin luo sanot hänelle, että se oli ilmeisesti oma hautasi, mutta sieltä ei löytynyt pääkalloa. Tällöin Lothar sanoo, että mikä tahansa arvokas pääkallo kelpaa. Tähän tarkoitukseen kelpaa esimerkiksi Soegon pääkallo, jonka saat, kun suoritat tehtävää Dead Nationissa, jossa sinun pitää antaa syy heittää Soego pihalle. Sinun pitää vain hyökätä Soegon kimppuun, jolloin paljastuu, että hän on wererat.

Voitat hänet helposti, jos mukanasi on dakkon, jonka iskut tehoavat wereratteihin. Käy myös sanomassa Hargrimmille, että Soego oli wererattien vakooja ja voit todistaa sen, koska hänellä on päiväkirja arkussa. Lothar antaa Morten takaisin, kun annat Soegon pään hänelle, ja samalla saat 10 000 kokemuspistettä ja pääset eteenpäin tarinassa.

Pelin lopussa ennen kuin astut portalin läpi Fortress of Regretsiin, kannattaa Ignus heittää pihalle ryhmästäsi (jos on mukana), sillä hänestä ei ole muuta kuin haittaa. Hahmollasi kannattaa olla joko todella hyvä wisdom (edes 18 ei riitä) tai hahmon täytyy olla hyvä taistelemaan, sillä joudut saamaan kolme entistä inkarnaatiotasi yhtymään kanssasi tai tappamaan heidät, mikä ei ole järin helppoa.

Lisää aiheesta