Pokemon Go vähensi itsemurhia Japanissa

Pokemon Go -pelin suosio estää itsemurhia Japanissa, uutisoi Japan Times.

Japanin Tojinbo-jyrkänteellä tekee vuosittain itsemurhan parikymmentä ihmistä. Pokemon Go -pelin julkaisun jälkeen, elo- ja syyskuussa, itsemurhahyppääjiä ei ole ollut yhtään. Vapaaehtoistyöntekijä Yukio Shigen mukaan syynä on kohteen suosio Pokemon Go -paikkana. Aikaisemmin nähtävyydellä kävi lähinnä turisteja, jotka lähtivät illalla pois. Nykyään alueella pyörii koko ajan paikallisia koululaisista aikuisiin pokemonien perässä.

Yukio Shigenin perustama vapaaehtoisjärjestö partioi alueella tarkoituksenaan estää itsemurhia. Hyppyä suunnittelevat ovat yleensä erillään muista ja pohtivat päätöstään pitkään, jolloin Shigen ja muut vapaaehtoistyöntekijät menevät juttuttamaan heitä. Pelkkä keskustelu yleensä riittää päätöksen pyörtämiseen ja antaa aikaa muulle avulle. Yhden hyppäämistä suunnittelleen mukaan alueen tunnelma "ei ole oikeanlainen itsemurhalle".

Yukio Shigen toivoo Pokemon Go -peliin lisää kasvokkaista vuorovaikutusta pelaajien välille ja Pokemon Go -tapahtumien säännöllistä järjestämistä Japanin itsemurhanähtävyyksillle.