Pokémon Golla taas ennätysvuosi

Pokémon Go -pelillä on menossa taas ennätysvuosi. Peliin on käytetty kymmenessä kuukaudessa yli miljardi dollaria, kertoo markkina-analyysifirma Sensor Tower.

Peli rikkoi nyt ensimmäisen kerran miljardin dollarin rajan vuodessa. Kaikkiaan Pokémon Go on tahkonnut tuloja 4,2 miljardia dollaria eli noin 3,6 miljardia euroa. Heinäkuussa 2016 julkaistu mobiilipeli menetti ensimmäisen vuoden jälkeen tulojaan, mutta tulovirrat ovat sen jälkeen kääntyneet tasaiseen kasvuun. Peli on pysytellyt koko ajan suurimpien markkina-alueiden tulolistojen kärkipaikoilla.    

Tekijätiimi Niantic reagoi koronapandemiaan lisäämällä Pokémon Gohon etäominaisuuksia. Esimerkiksi raideilla voi käydä nykyään etänä, mutta säännöllinen etäraidaaminen vaatii rahan käyttöä. Korona on lisännyt ulkoilua lähimetsissä muuallakin kuin Suomessa, ja ihmiset ovat yhdistäneet Pokémon Go -pelaamisen retkeilyyn. Pokémon Gossa on lisätty pokémonien esiintymistä muuallakin kuin kaupungeissa, mutta pokémon-määrää voi lisätä entisestään ostamalla suitsuketta virtuaalisella tai oikealla rahalla.