Pokemoneja voi kohta jahdata oikeasti

Pokemon Company ilmoitti julkaisevansa Pokemon Go -mobiilipelin Omppu- ja Android-alustoille. Julkaisuajaksi kerrotaan vuosi 2016.

Peli hyödyntää karttadataa sijoittaen etsittäviä pokemoneja ja taisteluita maastoon. Mukana on myös yhteisöllisiä elementtejä, sillä osa tehtävistä vaatii muun muassa pelaajien yhteistyötä. Idea on ilmeisen erinomainen, sillä Google käytti sitä jopa pari vuotta sitten aprillipilassaan.

Pokemon Gon karttadatan pitää olla todella tasokasta, jotta pokemonit eivät ilmesty moottoritien liittymiin, viljellyille pelloille tai kielletyille tehdasalueille. Pelin kehittää paikannuspeleihin erikoistunut Niantic Labs, joten perusongelmat on todennäköisesti jo ratkaistu.

Nintendo kehittää pelin oheislaitteeksi Pokemon Go Plus -ranneketta, joka värisee, jos pokemoneja on lähistöllä. Ideana on, että kännykkäänsä ei tarvitsisi tuijottaa koko ajan. Rannekkeelle ei vielä arvioida hintaa, mutta ranneke ei ole pelaamisen kannalta välttämätön. Mobiilipeli toimii mikromaksulogiikalla eli lataaminen on ilmaista, mutta peli sisältää maksuja.

PokemonGOPlus