PS4 siirtyy virtuaalitodellisuuteen lokakuussa

PSVR_s_05

PlayStation VR -virtuaalilasit julkaistaan PS4:lle lokakuussa 2016, kertoo Sonyn lehdistötiedote. Lasien suositushinta Europpassa on noin 400 euroa.

Sonyn mukaan PS4-virtuaalilaseja tukevia pelejä on kehitteillä 230, joista noin 50 ilmestyy vuoden loppuun mennessä. Peleistä mainitaan: EVE: Valkyrie (CCP Games), Rez Infinite (Enhance Games), Eagle Flight (Ubisoft), Headmaster (Frame Interactive) ja Wayward Sky (Uber Entertainment). Sonyn omasta tuotannosta luvataan RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood ja PlayStation VR Worlds. Laitteen kylkiäisenä saa The Playroom VR -pelin, jossa on kuusi erilaista minipeliä.

Virtuaalilasit vastaavat 80-luvun silmälappuvideovitsejä muuten, mutta laite tunnistaa myös pään liikkeet ja sen myötä katseen suunnan. Ohjaus hoituu padilla tai PS Movella. Lasit luovat kolmiulotteisen vaikutelman tuplakuvatekniikalla, jossa silmille näytetään hieman eri kuvia. Tuplakuva kuormittaa näytönohjainta, joten yksittäisen kuvan resoluutioksi jää vain 1080*960. Koska lasien OLED-näyttöä katsotaan senttien päästä, alhaisen resoluution erottaa.

Pelintekijöidenkin arvioissa virtuaalitodellisuuden vaikuttavin juttu on 360-kameralla kuvatut elokuvat, keikkataltioinnit ja muut videot, joita voi katsella kuin olisi itse tapahtumien keskellä. VR-laseilla näkee myös normipelien kuvaa tai tavallisia leffoja, jolloin laseilla näyttää kuin katselisi viiden metrin levyistä virtuaalikangasta edessään.

Sonyn lasit ovat VR-pelilaseista ylivoimaisesti halvimmat, sillä PC:tä tukevat Oculus Rift -lasit maksavat noin 740 euroa ja HTC Vive -lasit lähemmäs 900 euroa. Virtuaalikisan voittajaksi ennustetaan kuitenkin mobiilia, jolle on ilmestynyt useita erilaisia parinkymmenen euron pahvikuoria, johon kännykkänsä voi kiinnittää. Pelkässä videokäytössä kokemus vastaa kalliimpia VR-pelilaseja.

PSVR_08