PS5 sai julkaisupäivän ja hintalapun

PlayStation 5 -konsoli ilmestyy marraskuun 19. päivä Suomessa. Siinä vaiheessa konsolista on jo laajasti tietoa, sillä muun muassa Pohjois-Amerikassa ja Japanissa PS5 ilmestyy viikkoa aiemmin. 

Eurohinnaksi Sony ilmoitti PS5:lle 499 euroa ja levykelkattomalle PlayStation 5 Digital Editionille 399 euroa. Konsoleiden ennakkomyynti virallisella hinnalla alkaa tänään.  

PlayStation 5 -konsolissa on kahdeksanytiminen AMD:n Zen 2 -prosessori 3,5 gigahertsin kellotaajuudella. Näytönohjain perustuu AMD RDNA 2 -sarjaan. Keskusmuistia on 16 gigatavua. SSD-levyllä tallennustilaa on 825 gigatavua, mutta sitä voi laajentaa erillisellä SSD-levyllä. Mediasoittimena toimii Ultra HD Blu-ray -asema. 

Suorituskyky on paperilla Xbox Series X:n tasoa, sillä konsolit perustuvat yllättävänkin samoihin komponentteihin. Pelintekijät tietäisivät koneiden tasoerot tarkasti, mutta eivät vielä kerro.  

PS5:n on taaksepäinyhteensopiva PS4-pelien kanssa reunaehdoin. PS5:llä toimiakseen PS4-pelit vaativat päivityksen, mutta Sonyn mukaan suurin osa PS4:n 100 suosituimmasta pelistä toimii julkaisussa myös PS5:llä. Osassa PS4-peleissä on tehostettua tila uuden sukupolven konsolilla.