Pursuit Force (PSP) – Vastustamaton voima

Pursuit Force muistuttaa kolikkopeliluolien autosotia. Grafiikka on näyttävää, vauhti hurjaa ja jokainen tehtävä on täynnä toimintaa. Kentät on läpäistävä jämptisti annetun aikarajan sisällä eikä virheitä sallita.

Rikolliset myllertävät Amerikassa kuin tulvakaupungissa, ja päättäjät ovat saaneet menosta tarpeekseen. Pursuit Force on vastaperustettu poliisin eliittijoukko, joka panee huligaanit kuriin keinolla millä hyvänsä.

Pursuit Forcen juuret ovat perinteisissä kaahauspeleissä. Tehtävät ajetaan autoilla, prätkillä ja veneillä. Ajamisen lisäksi Pursuit Forcen jepari räiskii autonsa ikkunasta ja osaa tehtävän salliessa hypätä epäiltyjen autojen kyytiin. Tehtäväkaava on usein sama: ensin ajetaan poliisiautolla roistot kiinni, sen jälkeen hypätään kyytiin, vallataan auto, ajetaan seuraavan kintereille, hypätään kyytiin ja niin edelleen.

Jos oma kulkuneuvo on hajoamispisteessä, voi napata siviiliajokkeja. Siviilien kiusaamisen joutuu maksamaan pistepussistaan. Kaahailun vastapainona on muun muassa jalan etenemistä, helikopterista räiskimistä ja pomovastukset.

Pursuit Force on oman juonensa uhri. Alussa hehkutettu kokeellinen teknologia latistuu tavanomaiseksi ajopeliksi ja turhauttavaksi hernepyssyksi, jolla saa räiskiä lippaallisen tai pari ennen kuin kukaan edes hermostuu. Onneksi jepari tajuaa ottaa parempia aseita rikollisilta ja rynnäkkökiväärillä saa jo jotain aikaan.

Suurin ongelma on tehtävien ylisuunnittelu. Näennäinen vapaus paljastuu nopeasti tarkaksi laskelmoinniksi. Jos tekee kaiken oikein, saa lisäterveyttä juuri kun henki on lähtemässä. Tai juuri kun auto on hajoamassa, saa korjausmahdollisuuden. Jos matkan varrella töppäilee kerran tai pari, aikaraja pysäyttää etenemisen.

Mukana on myös hermoille käyviä tehtäviä, joita joutuu jauhamaan muutaman kymmenen kertaa. Kun samanaikaisesti suojelee liittolaisia, räiskii jengiläisiä, ajaa holtittomasti kääntyilevää tietä ja yrittää päästä hyppyetäisyydelle roistosta, prosessointiteho alkaa loppua aivoista.

Parhaimmillaan Pursuit Force on sujuva ja nautittava toimintapläjäys. Kelloa vastaan ajaminen ja yksittäiset kisat lepuuttavat hermoja juonimoodin kolhiessa egoa, jos samaa tehtävää joutuu hieromaan uudelleen ja uudelleen. Silloin tekee mieli kokeilla, montako leipää Pursuit Forcen levyllä saa heitettyä lähijoessa.

79