Puzzle Bobble Live! (Xbox 360)

Taiton legendaarinen kuplahyppely Bubble Bobble on vuosien saatossa julkaistu remasteroituna useampaan otteeseen, eikä sen sisarpeli Puzzle Bobble (tunnettu myös nimellä Bust-A-Move) jää jatko-osien määrässä jälkeen. Siinä missä Bubble Bobble maistuu suussani jo vanhalta purukumilta, jaksoi Puzzle Bobble viehättää vielä Live-painoksenakin.

Kenttä pitää puhdistaa kuplista, ennen kuin alati laskeutuva katto työntää alimmat kuplarivit ohi alhaalla siintävän kalmanlinjan. Tuleen vastataan tulella, joten pelaaja ampuu lisää pallukoita ruudulle. Vähintään kolme vierekkäistä samanväristä kuplaa tuhoaa toisensa, mikä käynnistää poksahtelevan ketjureaktion.

Pakkaa sekoittaa paitsi tiukka kenttäsuunnittelu, myös vaikeasti tuhottavat esteet ja erinäiset erikoiskuplat. Pelkällä ällillä ei pärjää, sillä tykin suuntaaminen vaatii pelisilmää, pallot kun kimpoilevat seinistä ja toisinaan jopa katosta. Onnellakin on osuutensa mukana, sillä ammuttavat kuplat latautuvat tykkiin satunnaisesti.

Yksinpelissä riittää kohtuullisesti pelattavaa. Viiden kentän ryppäisiin koottuja puzzleja on yhteensä 135 ja vaihtelua viiden sekunnin rypistyksistä helvetillisiin pelinpysäyttäjiin. Tehtäväpuu on haarautuvaa mallia, joten kaiken nähdäkseen joutuu kampanjan läpäisemään useampaan kertaan. Loputtomien kuplien Infinity-moodi on niille, jotka eivät saa tarpeekseen. Hektistä kaksintaistelua on tarjolla CPU Battlessa, jossa pääsee ottelemaan kahdeksan eri konevastustajan kanssa. Moninpelikin on.

Perinteitä kunnioitetaan toteutuksessa, sillä grafiikka on värikästä söpöilyä ja musiikki tarttuvaa avaruuspoppia. Kaikki toimii, mutta itseäni jäi harmittamaan, että kyseessä on vain pintapuolinen päivitys vanhasta klassikosta. Jo Puzzle Quest -tyylisellä seikkailukampanjalla pelistä  olisi saanut paljon enemmän irti. Suositellaan etenkin sarjan ohittaneille ummikoille ja peliharrastustaan tyttöystäville tyrkyttäville.

81