Rainbow Six [5]

Tom Clancyn romaanit tihkuvat huipputeknologista nykyaikaista sodankäyntiä, eikä aiheesta väännetty pelikään jää romaaneille toiseksi. Jos ryhmänsä aikoo pitää hengissä, tarvitsee paljon muutakin kuin nopean liipasinsormen. Seuraavassa muutamia vinkkejä, jotka jokaisen antiterroristin on hyvä muistaa.

Yleisiä vinkkejä:

1. Älä hätäile, tähtää kunnolla.

2. Käytä sydämenlyöntisensoria.

3. Tee toiminnoista samanaikaisia go-koodeja käyttämällä.

4. Käytä 3rd person -kuvakulmaa nähdäksesi kulmien taakse.

5. Käytä muitakin tiimin jäseniä, he ovat juuri sitä varten.

6. Harjoittele kranaattien käyttöä. Jos lähistöllä ei ole panttivankeja, niin visko kranaatteja surutta. Heitä kimmokkeita seinistä tai heitä kranuja kulman taakse, jotta saat pahoissakin paikoissa olevat vastustajat hoidettua vaarantamatta itseäsi. Pidä kuitenkin huoli, ettet joudu yllätetyksi juuri kranaatin kanssa toimiessasi.

7. Opettele pitämään tähtäin vakaana. Ellet satu juoksemaan, on parempi pysyä liikkeessä samalla ampuen kuin pysähtyä ja ampua vasta sitten. Tähtäin suurenee heti, kun liikkumisnopeus muuttuu, joten älä pysähdy ennen kuin kohde on neutraloitu.

8. Tarkkaile suuliekkejä, kun harrastat tarkka-ampumista tai olet pimeissä kentissä. Ne ovat usein ainoa asia, mikä paljastaa vihollisen olinpaikan.

9. Ammu lyhyitä tähdättyjä sarjoja. Jos et osaa, säädä aseesi kolmen sarjoille. Mitä pidempi sarja, sen isommaksi tähtäin laajenee ja vie aikaa ennen kuin se pienenee uudelleen.

10. Älä ainoastaan kurkista kulmien tai ovien taakse, vaan asetu hyvään asentoon ja ota hitaita sivuttaisaskelia. Heti kun näet vähänkin terroristia, tähtää tarkasti ja ammu. Osuma käteen pudottaa vastustajan miltei yhtä varmasti kuin osuma rintaan.

11. Tee yksi sellainen ryhmä, jossa on vain yksi mies. Ota hänet sitten hallintaasi heti tehtävän alussa, niin voit vapaasti tiedustella ympäristöä vaarantamatta suurta ryhmää. Yksinään liikuttaessa tekoälyttömät tiimin jäsenetkään eivät pääse törmäilemään selkääsi.

12. Valitse asennusvaihtoehdoksi "typical" ja ruudun resoluutioksi 640x480, niin pelin pitäisi pysyä pystyssä ilman omituisuuksia.

Vinkkejä yksinpeliin:

1. Suunnittele aina huolella.

2. Käytä pieniä iskuryhmiä.

3. Ellei vastassa ole suojaliivein varustautuneita terroristeja, käytä aina äänenvaimentimia.

4. Ole muutenkin hissukseen. Jos kurkistat kulman taa ja saat saman tien napin otsaan, tulit luultavimmin paikalle liian meluisasti.

5. Tiedustelun suoma informaatio on tärkeämpää kuin luulet.

Vinkkejä moninpeliin:

1. Pidä aseena joko CAR-15 tai M-16 pelatessasi toisia vastaan.

2. Hyödynnä pystysuoria etenemisreittejä. Katsele ylös ja alas. Joissakin kentissä, etenkin lähetystössä, öljylautalla ja urheilukylässä, kartalla voi liikkua pitkiä matkoja ja yllättää vastustajan takaa, kunhan käyttää hyväkseen pystysuoraa suuntaa.

3. Älä hosu yksin, vaan toimi samaan aikaan tiimin muiden jäsenten kanssa.

4. Odottele kunnes vastustajalta tyhjenee lipas ja he joutuvat lataamaan. Heidät on turvallisinta ampua juuri silloin.

5. Suuremmilla kartoilla kannattaa pelata pelejä, joissa on kohteita, jotta peli pysyisi mielekkäänä.

6. Käytä sydämenlyöntisensoria. Tämä vaati yhteistyötä muun ryhmän kanssa, koska sensorin käyttäjä on helppo maalitaulu. Sillä kuitenkin saa arvokasta tietoa vastustajan aikeista.

7. Mikäli mahdollista, hyökkää useammasta suunnasta samanaikaisesti.

8. Opettele taktisen kartan käyttö, jotta pysyt selvillä muuttuvista tilanteista. Käytä zoomia tilanteiden mukaan.

9. Jos tiedät aina missä kumppanisi ovat, tiedät myös kaikkien muiden olevan vihollisia. Jos joudut pitkään selvittämään, onko hahmo edessäsi omia vai ei, voit pian huomata olevasi kuollut.

10. Mitä enemmän liikut, sitä enemmän aiheutat melua ja tähtäinkin suurenee. Juokse vain silloin kun se on välttämätöntä. Kuuntele myös toisten pelaajien aiheuttamia ääniä, vähemmän varovaiset vastustajat on yleensä helppo yllättää esimerkiksi heidän tullessaan kulman takaa.

11. Pidä mielessä erilaiset erikoiskyvyt. Rynnäköijät ovat parhaita ampujia, tiedustelijat hiljaisimpia liikkujia, räjähde-ekspertit hyviä räjäyttämään tien auki tai purkamaan pommeja, ja elektroniikkaan erikoistuneet puolestaan tiirikoivat nopeasti lukot, käyttävät tietokoneita ja sammuttavat hälytykset.

Suurimman osan peliporukasta tulisi olla rynnäköijiä, mutta elektroniikan osaajastakin on usein hyötyä. Hänen avullaan esimerkiksi pääsee nopeasti lukituista ovista, ja sitä kautta voi yllättää sekä väijyttää vastustajan. Parhaiten tämä toimii pilvenpiirtäjässä ja huvipuistossa.

Parhaat aseet:

1. CAR-15 on oikea valinta, kun vastassa on panssariin suojautuneita vihollisia. CAR-15 on myös paras ase lyhyenmatkan tulitaisteluihin. M-16 on tosin tarkempi, mutta sen tähtäin kutistuu liikkumisen jälkeen CARia hitaammin, mikä tekee jälkimmäisestä paremman aseen.

2. MP5SD valitaan silloin, kun tarvitaan äänettömyyttä. Panssaria sillä ei läpäistä, mutta sillä on hyvä poistaa huomaamatta tarkoin valitut kohteet.

3. M-16 on paras ase, jos on tarvetta pitkänmatkan tarkkuusammunnalle.

Lisää aiheesta