Rainbow Six Siege siirtyy

R6S_Screenshot_8

Rainbow Six Siegen julkaisu siirtyy joulukuun ensimmäiseen päivään.

"Meistä tuntui, että voimme tehdä muutoksia ja parannuksia yhteistyöfiilikseen, aseiden ja varusteiden tasapainoon sekä valikoihin että käyttöliittymiin", Ubisoft Montreal -tiimi ilmoitti blogissaan.

PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle ilmestyvän taktisen räiskinnän ideana on perinteinen rosvot ja poliisit -leikki toimintaelokuvamaisella twistillä. Poliisien tarkoituksena on tunkeutua roistojen linnoittamaan tukikohtaan. Poliisien apuna on kehäpanoksia, moukareita ja flashbangeja, rikolliset taas voivat naulata ovet kiinni, virittää piikkilankaa hidasteeksi tai pystyttää luodinkestäviä ampumasuojia. Pelaajat on jaettu hahmoluokkiin, jotka vaikuttavat käytössä oleviin varusteisiin.

Pari kierroksen Gamescom-testaamisen perusteella matsit ovat todella nopeatempoisia. Käytännössä jo parin matsin perusteella huomasi, että tapahtumat osuvat aina samoihin kapeikkoihin, vaikka kohdealue siirtyykin satunnaisesti erässä toiseen. Tekijöiden mukaan demokenttänä ollut SAS:in Herefordin koulutuskeskus on pelin pienimpiä. Vaikka kartta kasvaisi, viisi vastaan viisi -vääntö on makuuni edelleen liian vähän.

Tosin osin ongelma oli peliummikoissa, sillä ilmiselvimpiin väijytyspaikkoihin ei ole pakko tunkea. Pelkän oven sisäänlyömisen sijaan poliisit voivat myös räjäyttää ampuma- ja kulkureittejä myös seiniin tai kattoon.

Kokeilemisen jälkeen en ollut yhtä innostunut pelistä kuin ensimmäisen trailerin nähtyäni. Tunnelma on kaukana alkuperäisestä Tom Clancy's Rainbow Six Siegen rauhallisesta taktikoinnista, jossa huolellinen eteneminen päättyi nopeatempoiseen toimintaan. Nykyversion tiukka aikaraja pakottaa hätäiseen menoon, minkä on tarkoitus luoda hektistä fiilistä.

Rainbow Six Siegen suljettu nettipelibeta alkaa alkuperäisen aikataulun mukaan syyskuun 24. päivä.

Betaan pääsee ennakkotilaamalla pelin tai hakemalla mukaan täällä.