Rainbow Six Siege: Black Ice ja Dust Line DLC - Vaihda operaattoria

Aina joskus teen virheitä, jotka jäävät harmittamaan. Esimerkiksi Dark Soulsin pisteistä puuttuu kahdeksan, Rainbow Six Siegeltä melkein samat. Ja kumpaakin pelasin kymmeniä tunteja.

Rainbow’ssa tajusin sen vasta pari kuukautta myöhemmin, kun Siegen koukku vain piti ja piti. Siege on “vain” moninpeli, mutta hajoava ympäristö, yksilölliset sotilaat ja sujuva pelaaminen nostavat sen minun peliraamattuni tämänhetkiseksi räiskintämessiaaksi. Vaikka samoissa kentissä pyöritään, joka matsi tuntuu erilaiselta.

Dissasin vähän turhaan myös Season Passia, joka on nyt puolessa välissä laajennuksillla Black Ice ja Dust Line. Syöttihän siinä on saada uudet operaattorit (joita tulee taistelupareittain kaikkiaan kahdeksan) viikkoa ennen passitonta rahvasta. Uusi kenttä tietysti on auki heti kaikille.

En tajunnut että uudet naamat saivat kalliit monen kymppitonnin hintalaput. Se ei aktiiviselle siegettäjälle tietysti ole iso este, mutta minä saisin jo muutaman illan hieroakin. Season Passin lisäksi olen jopa ostanut kosmeettista sälää, niin koukussa olen.

 

Jäätä

Black Icen kenttä on jäihin jämähtänyt huvijahti, mikä viittaa pohjoiseen. Tarkemmin Kanadaan, jota operaattorit edustavat. Buck (likes to... duck) on hyökkääjä, jonka rynkyn (tai kiväärin) piipun alla on Masterkey-haulikko. Sen päärooli on tehdä seiniin, oviin ja ikkunoihin parilla laukauksella miehen mentävä aukko, kunnon taisteluhaulikoksi kantama ei riitä. Sirpalekranaatit nostavat Buckin operaattoriluokaksi B+.

Puolustaja Frostin Super 90 -haulikko on nerffattunakin vaikuttava ase, jonka vaihtoehto on kelvollinen konepistooli. Frostin spesiaali on kolme karhurautaa, jotka ovat parhaimmillaan lattialla ikkunan edessä. Rautaan astunut hyökkääjä vähintään haavoittuu eikä pysty liikkumaan. Heikommassa hapessa henki lähtee heti. Kaikkiaan Frost on A-/B+ -luokkaa, joskin C4:n poistaminen vähän kirpaisi.

Hiekkaa

Dust Linen uusi kenttä on pelin eniten avoin, tarkastusasema jossain Lähi-idässä. Jostain syytä kenttä on vain harvakseen osunut karttakiertooni.

SEAL-operaattorit ovat laatua. Blackbeard on pelin paras ikkunoista (tai nurkan takaa) kurkkija, hänellä kun on aseessa päätä suojaava kilpi, joka kestää noin kymmenen osumaa. Tehokas SCAR-rynkky tekee Mustaparrasta ehdottoman A-operaattorin.

Eikä Valkyrie ole Partaa pahempi. Rumien hihojen vastapainoksi Valkyrialla on neljä kameraa, jotka tarttuvat mihin vain, ja joita koko tiimi voi käyttää. Kiitos kameroiden, unohdetun Io-ressukan arvo on kasvanut, varsinkin kun hänen havaintolaitteensakin päivitettiin.

Lastentaudit on korjattu ja Siegea saa helposti tarjoushintaan, joten eiköhän kaikki aleta Sateenkaarisotureiksi?

 

Arvosteltu: PC

Saatavilla: PS4,

Xbox One

Ubisoft

Versio:3.0

Vaati alkuperäisen Siegen

 

Ammuskeluevoluution ylin askel

 

 

92