Red Faction

Aloitetaan kevyesti ja siirrytään vasta sitten tositoimiin. Pelin kakkoslevylle on nimittäin piilotettu hilpeä videopätkä. Sen näkee, kun ajaa datamovies-hakemistosta löytyvän Bink-nimisen tiedoston.

Sitten itse asiaan. Seuraavassa ohjeet pelin loppuvaiheiden selvittämiseen. Aloittakaamme palkkasoturien vankityrmästä.

Heräät vankilasta ilman aseita tai panssaria. Toisella puolella oleva kaivosmies kertoo, kuinka päädyit sinne, jonka jälkeen kuulet Red Faction -huudon ja pääset vapaaksi. Lähde välittömästi juoksemaan eteenpäin ja nappaa mukaasi tarkkuuskivääri kuolleelta kaivosmieheltä ja tapa vasemmalla oleva vartija. Juokse sen jälkeen huoneeseen, ota nopeasti kaapista panssari ja aktivoi konekivääri, niin saat tapettua käytävää pitkin tulevat palkkasotilaat.

Kun vastustajia on niitetty riittävästi, juokse käytävään. Seuraavassa huoneessa oikealla puolella on hissi ja vasemmalla kontrollihuone. Riko kontrollihuoneen ikkunat, niin löydät polttoainekanistereita, raskaan konekiväärin, terveyttä ja panssarin. Mene sen jälkeen hissiin ja paina nappia niin ovet sulkeutuvat.

Seuraavassa kerroksessa on sotilaiden asuintilat. Vasemmalla olevan ensimmäisen oven takana on kolme vastustajaa, kun taas oikealla on neljä. Puolessa välissä käytävää on vielä neljä sotilasta. Loppupuolella vasemmalla on taas kerran kolme vastustajaa ja oikealla kaksi. Viimeisen oven takana on vielä kaksi vihollista odottamassa kohtaloaan. Kerroksesta voi selvitä myös varsin helpolla, sillä enimmän osan taisteluista voi jättää väliin, kun juoksee suoraan käytävän päässä olevaan hissiin.

Kun ovi jälleen avautuu seuraavassa vaiheessa, tapa vastaantuleva sotilas. Jatka eteenpäin vasemmalle kaartuvaa käytävää. Mene sisään ensimmäisestä ovesta vasemmalle ja kävele tietokoneen ympäri niin tapaat Hendrixin. Tallenna peli. Poistu sen jälkeen huoneesta ja juokse käytävän toisessa päässä olevaan hissiin.

Jahka hissin ovet avautuvat, mene ensimmäisestä ovesta vasemmalla, tapa edessä oleva palkkasoturi, ota oikealla oleva ase ja tapa huoneen toisella puolella oleva vihulainen. Juokse sen jälkeen käytävää ja laskeudu keskellä olevia tikapuita pitkin alas. Etsi turbiinissa oleva virtanappula ja paina sitä.

Tämän jälkeen Hendrix ehdottaa tapaamista voimalaitoksen ulkopuolella. Hän avaa käytävän päässä olevan oven. Sinun täytyy juosta edellä ja tappaa vastustajat ennen kuin Hendrix saapuu perässä. Jos Hendrixin korjaa kuolo, game on over.

Oven jälkeen vastaan saapuu vasemmalta kaksi sotilasta. Tämän jälkeen eteen tulee katossa oleva tykki ja kaksi vartijaa. Kun Hendrix saa hakkeroitua ovet, pääset seuraavalle alueelle. Tallenna jälleen peli.

Seuraavalla alueella tapa suoraan edessä oleva vartija, jolla on Rail Driver. Juokse sen jälkeen huoneen vasenta reunaa pitkin niin saat tapettua toisen samalla tykillä aseistautuneen vartijan. Ota tarkkuuskivääri käyttöön ja raivaa tiesi loppujen palkkasotilaiden läpi. Sen jälkeen kulje kauimmaisesta ovesta. Tallenna.

Seuraa seuraavaa käytävää vasemmalle ja tapa vastaan tulevat kolme vihollista. Mene sitten seuraavasta ovesta ja painaudu välittömästi oikealla olevaa estettä vasten. Vaihda pyssyksi Rail Driver (otithan sen mukaan vähän aikaisemmin?) ja tarkka-ammu sen kanssa pienen mökin päällä olevat palkkasoturit. Kun soturit on pudotettu, mene mökkiin sisälle ja paina nappia, joka tuo hävittäjän alas. Nouse sen kyytiin ja mene edessä olevasta ovesta sisään. Ja tallenna, hyvä ihminen, tallenna!

Sitten alkaa viimeinen taisto. Tarkoitus on istua hävittäjässä ja tuhota vihollinen toisensa jälkeen. Matka kohti Misakoa kulkee kahden paikan kautta, joiden välissä on lastauslaituri. Yksi vaihtoehto on lentää matalalla ensimmäisessä vaiheessa, niin ei tarvitse kärsiä vihollishävittäjistä. Parempi temppu on kuitenkin lentää mahdollisimman lähellä kattoa, sillä jos et tapa yhtään palkkasoturia ensimmäisessä vaiheessa, vastaan ei tule ainoatakaan hävittäjää. Jos pääset ensimmäisen tilan läpi niin, että terveyttä on jäljellä suurin piirtein 600-700, kaikki on kunnossa ja peli kannattaa tallentaa jahka lastauslaituri on jäänyt taakse. Jos terveyttä on vähemmän, lataa peli ja yritä uudelleen.

Toisessa paikassa on vähemmän maassa olevia sotureita ja ylhäällä vain kaksi hävittäjää. Lennä alueen läpi vapaamuotoisella tyylillä ja käänny risteyksessä oikealle viimeiseen huoneeseen. Jos terveyttä on jäljellä noin 200-300, tilanne näyttää valoisalta ja peli kannattaa tallentaa. Jos terveyttä on alle 100, lataus ja uusi yritys.

Viimeisessä huoneessa täytyy taistella ensin kahta hävittäjää vastaan, jonka jälkeen Misako saapuu paikalle omassa lennokissaan. Käytä sekä konekiväärejä että ohjuksia Misakon tuhoamiseen, jonka jälkeen tämä alkaa leijua ympäri huonetta samantapaisessa energiasuojassa kuin Capek.

Käännä katseesi kahden hissin suuntaan. Vasemmalla puolella on tikapuut. Kun juokset niitä pitkin ylös, Misako pysähtyy ja leijuu keskellä huonetta alttiina kohteena. Tuhoa suoja tarkkuuskiväärillä, rynnäkkökiväärillä tai raketeilla ja kyyristy sen jälkeen kielekkeen suojaan, jonka päällä seisot, kun Misako on maassa.

Misakolla on käytössä tarkkuuskivääri ja hän osaa myös käyttää sitä # murhaavasti. Misako juoksee alapuolellasi olevaa seinää vasten, joten jos mukanasi on vielä Rail Driver, voit ottaa sen käyttöön ja nirhata Misakon yhdellä laakilla. Vaihtoehtoisesti voit hypätä alas, kiskaista esiin raskaan konekiväärin ja streiffata puolelta toiselle ase laulaen, kunnes kuolo korjaa Misakon.

Kun Misako on hengetön, juokse vasemmalle hissin luo ja paina kaiteessa olevaa nappia. Kun pääset alas, näet Eosin, joka kertoo sinulle pommista. Tallenna (!) ennen kuin painat pommissa olevaa nappia, koska jos loppu menee huonosti, joudut ottamaan koko viimeisen taistelun uudestaan.

Pommiin on kirjoitettava kaksi koodia, jotka ovat satunnaisia. Ensimmäinen on nelinumeroinen, toisessa on seitsemän numeroa. Pohjimmiltaan kyseessä on muistipeli. Jos painat väärää nappia, koodi nollautuu ja sinun on aloitettava alusta.

Kun pommi on purettu, alkaa loppu häämöttää...

Koodeja:

Paina pelin aikana õ ja kirjoita avautuneeseen ikkunaan jokin seuraavista koodeista.

VIVALAHELVIG: jumalmoodi

BIGHUGMUG: kaikki aseet ja täydet ammukset

HEEHOO: lentomoodi

CAMERA1, CAMERA2, CAMERA3: muuttaa kuvakulmaa.

Lisää aiheesta