Riot Games maksaa 100 miljoonan dollarin korvaukset työsyrjinnästä

Riot Gamesia vastaan nostettu ryhmäkanne työsyrjinnästä on ratkaistu heinäkuussa, kun tuomari hyväksyi osapuolten sovitteluehdotuksen korvausten jakamisesta.

Riot Gamesin nykyiset ja entiset naistyöntekijät nostivat ryhmäkanteen työsyrjinnästä peliyhtiötä vastaan. Naistyöntekijöille oli muun muassa toistuvasti maksettu huonompaa palkkaa kuin miehille samalla kokemus- ja koulutustaustalla. Joulukuussa 2021 Riot Games suostui maksamaan 100 miljoonaa dollaria sovitteluratkaisuna. 80 miljoonaa dollaria on varsinaisia korvauksia, 20 miljoonaa dollaria asianajajien palkkioita ja muita kuluja.

Korvauksia saa yli 1 000 Riot Gamesilla vuoden 2014 jälkeen työskennellyttä naista, lisäksi hyvityksiä saa yli 1 000 osa-aikaisena Riot Gamesille työskennellyttä naista. Tarkkoja korvaussummia ei ilmoiteta julkisuuteen, mutta yksittäisille työntekijöille maksettavat korvaukset ovat enimmillään viisinumeroisia. Riot Games on myös määrätty vakinaistamaan 40 nykyistä työntekijää, joita on roikotettu määräaikaisissa työsopimuksissa. Lisäksi yhtiö velvoitetaan käyttämään ulkopuolista tahoa, joka valvoo Riot Gamesin sisäisiä palkkaeroja jatkossa.