RoboBlitz (Xbox 360)

RoboBlitz-toimintaseikkailu sijoittuu raihnaiselle avaruusasemalle, joka suojaa maata NOED-piraattikoneilta. Blitz-robotin tehtävänä on korjata aseman rikkinäinen avaruustykki laukaisukuntoon. Tehtävissä on runsaasti tavaraa, jota käsitellään kantamalla, tuuppimalla ja hauskoilla vetosäteillä.

Avaruusaseman jylhiin teknoluoliin sijoittuvat korjauskeikat ovat ytimekkäitä. Paina nappia, vedä liukuhihna ylös ja blokkaa liekki laatikkopinolla. Jos tietää mitä tekee, työkeikka on ohi alle viidessä minuutissa. Blitzin kaveri suoltaa vinkkejä jatkuvasti, joten muutama sinänsä ovela pulma ei ehdi vaivata. Ongelmien pohdintaa rytmitetään mustilla piraattiroboilla, jotka ryntäävät vähän väliä Blitzin kimppuun.

Kun kaikki sujuu ilman merkittäviä kommelluksia, lupsakka touhuaminen maistuu pian pelkältä suorittamiselta. RoboBlitz kannattaa aloittaa ilman vinkkipalvelua, sillä vastoinkäymisten edessä lunttilapun sivuuttaminen vaatii kovaa itsehillintää. Muutama tilanne on tosin sen verran hämärä, että vinkkejä saattaa tulla ikävä.

Vihjeitä tai ei, RoboBlitzin parikymmentä tehtävää ovat joka tapauksessa turhan lyhyitä. Pakertaminen loppuu aina ennen kuin se ehtii kunnolla alkaakaan. Kun paketista vielä puuttuvat potentiaalisesti omalaatuiset moninpelimatsit, 15 euron hintaa on vaikea perustella.

30