Rock Band Unplugged (PSP)

Merkittävä osa musiikkipelien viehätyksestä tulee oikeaa soitinta matkivasta ohjaimesta, joten ennakko-odotukset Rock Bandin PSP-käännöstä kohtaan eivät ole korkealla. Harmonixilla on silti onnistuttu mahdottomassa: Rock Band oikeasti toimii PSP:llä. Pelityyliä on älytty reilusti muuttaa matkakäyttöön sopivaksi ja musiikki on yhtä hyvää kuin alkuperäisessä Rock Bandissa. Yli 40 kappaleen valikoimasta yhdeksän on saatavilla vain PSP-versiolle, ja yllättäen myös PSP:lle voi ostaa lisää kappaleita Rock Bandin nettikaupasta.

Homma juju on lainattu Harmonixin vanhasta Amplitude-musapelistä. Eri instrumenttien välillä hypitään liipaisimilla ja hyperaktiivisesta multitaskauksesta tulee pian toinen luonto. Kun yhden instrumentin osuus menee putkeen, jää soitin soimaan omia aikojaan ja ohjaus siirretään toisaalle. Myös lauluraita on mukana, mutta sitä komennetaan samalla tavalla kuin muita soittimia.

Ohjaus vaatii jonkin verran totuttelua ja aluksi sormet menevät helposti solmuun. Erityisesti useamman fretin samanaikaiset painallukset ovat haastavia, sillä PSP:n perusnappulat eivät taivu pelityyliin kovin intuitiivisesti. Harjoitus tekee silti mestarin, ennemmin tai myöhemmin.

Rock Band Unplugged näyttää ja tuntuu Rock Bandilta, mutta pelityyli on osattu kääntää kämmenkoneelle sopivaksi. Erityisesti rumpuraitojen tahdissa näppäily saa pitemmänkin bussimatkan vilahtamaan ohi kuin huomaamatta.

90