Rogue Galaxy (PS2)

Rogue Galaxyn omaperäinen kykysysteemi toimii tavaroilla. Jokaisella hahmolla on oma taitoruudukko, jolla opitaan uusia kykyjä sitä mukaa, kun ruudukkoon sopivia esineitä tarttuu matkan varrelta mukaan. Systeemi toimii mainiosti. On yllättävän koukuttavaa etsiä pelimaailmaan siroteltuja aarrearkkuja ja katsoa, mitä taitoja löydetyt tavarat aktivoivat.

Pääjuonen ohella seikkailu pursuaa erilaisia sivutehtäviä, minipelejä ja muuta ylimääräistä näperreltävää, joita harrastamalla pelin parissa saa helposti kulutettua usean viikon. Näppärää ajankulua on esimerkiksi uusien esineiden valmistaminen tehdasminipelissä sekä Pokemon-vaikutteinen Insectron-ötökkäpeli, jossa pyydystetään ja kasvatetaan hyönteisiä ötökkäturnauksiin.

Rogue Galaxyn kaunis, piirrosleffamainen cel shading -grafiikka ansaitsee suitsutusta. Hahmot on animoitu tyylikkäästi ja mielikuvitukselliset ympäristöt ovat upean yksityiskohtaisia. Kun tähän lisätään hyvät ääninäyttelijät ja hieno, tunnelmallinen musiikkiraita, ei toteutuksessa ole moitteelle sijaa.

Pienistä puutteistaan huolimatta Rogue Galaxy on mainio rooliseikkailu. Vaikka tarina ei pröystäile turhalla omaperäisyydellä ja monet hahmoista jäävät varsin yksiulotteiseksi, kokonaisuus toimii erinomaisesti. Kiehtova pelimaailma, värikäs ja laaja hahmokavalkadi sekä vauhdikkaasti kerrottu juoni imaisevat mukaansa ja pitävät napakalla otteella kiinni loppuun saakka.

87