Sega Rally (Xbox 360, PSP)

Sega Rally Championship on rallipelien kantaisä. Rallipelejä oli yritetty tehdä jo ennen sitä, mutta kolmiulotteisella polygonigrafiikalla tehty kaahaus, jossa eri tiepinnoitteiden erot tuntuivat selvästi, oli aikanaan aivan uutta.

Tetsuya Mizuguchin suunnittelema Sega Rally julkaistiin vuonna 1995. Se osui keskellä Segan pelihallipelien toista kultakautta, samaan aikaan Virtua Fighter 2:n ja Daytone USA:n kanssa. Prameimmassa Sega Rally -automaatissa oli istuttava ohjaamo ja suuri taustaprojektionäyttö.

Suomessa Segan pelit elättivät pitkään Pelikaani-pelihalleja. Sega Rallysta järjestettiin jopa Suomen mestaruus -kisat. Suosiosta kertoo sekin, että vanhat Sega Rally -automaatit kelpaavat vieläkin keräämään ihmisten kolikoita.

Sega Rallyn ohjaustuntuma on nykyralleja selvästi liukkaampi. Neljä lyhyttä rataa ajetaan järjestyksessä. Radalla on muitakin autoja, mutta merkittävin vastus on nollaa kohti käyvä kello. Ajan loppuessa peli hihkaisee "Game over YEAH".

Jatko-osa Sega Rally 2 ilmestyi vuonna 1998. Samana vuonna ilmestyi PSonelle ja PC:lle Colin McRae Rally. Rallipelit siirtyivät kotikoneille ja kohti realismia.

Sega Rally yritti tehdä paluuta PlayStation 2:lla kaksi vuotta sitten. Kymmenvuotisjulkaisuksi suunniteltu Sega Rally 2005 myöhästyi ja siitä tuli Sega Rally 2006. Kaikin puolin heikkoa esitystä ei edes julkaistu Japanin ulkopuolella. Parasta pelissä oli mukana tullut täydellinen kotiversio vanhasta Sega Rallysta.