Sekiro myy erinomaisesti diginä

Sekiro: Shadows Die Twice myy paremmin kuin From Softwaren aikaisemmat pelit. Jo avausviikolla julkaisija Activision ilmoitti pelimyynnin ylittäneen 2 miljoonaa kappaletta. Myyntivauhti on hieman ripeämpi kuin From Softwaren Dark Souls 3:lla, jonka myynti ylitti lopulta 3 miljoonan kappaleen rajan. 

Markkina-analyysifirma SuperData laski, että Sekiro oli maaliskuun yksi myydyimmistä peleistä digitaalisesti. SuperData laskee Sekiron myyneen noin 1,4 miljoonaa kappaletta digikaupoissa. Kokonaismyynnistä noin 70 prosenttia olisi digitaalista, mikä tarkoittaa, että Sekiro kiinnostaa enimmäkseen peliharrastajia. HC-pelaajien pelit yltävät nykyään noin 70–80 prosentin osuuksiin digimyynnissä, kun esimerkiksi FIFAn kaltaisissa massapeleissä vain noin 20–30 prosenttia ostaa pelinsä digitaalisina.

"Ei yllätä. Sekiro on ihan pirun vaikea. Olen nyt hinkannut yhtä apinaa iltatolkulla ja alkaa pikku hiljaa mennä hermo siihen", kommentoi Pelit-lehden tavoittama From Software -asiantuntija Niko Nirvi. Sekiron viehätys perustuukin hyvin pitkälle taitojen kehittymiseen, sillä hahmon kehittäminen vaatii pomojen kukistamista. Samalla kun hahmo vahvistuu, oma ymmärrys pelistä syvenee, mikä on aina palkitsevaa.