Serious Sam [3]

Jatketaan nyt vielä salaisuuksien paljastamista. Vuorossa loppupään kentät Karnak ja Luxor.

Karnak

1. Sinä aikana kun kenttä latautuu, pidä pohjassa näppäintä, jossa on takaperin juoksu. Kun peli alkaa, alat liikkua takaperin ja ehdit läpi kaksoisovista ennen kuin ne sulkeutuvat. Pääset Antelias piha -nimiseen paikkaan. Pihalle pääsee vain tason alussa, myöhemmin sinne pääsystä on enää turha haaveilla.

2. Ensimmäisessä huoneessa aloituspaikan edessä väännä vipuja ensimmäisessä pilarissa kauimpana vasemmalla ja ensimmäisessä kauimpana oikealla. Tämän jälkeen sen oven viereen, josta tulit sisään, laskeutuu taso. Hyppää sen kyytiin, pääset sala-alueelle.

3. Alueella jossa on lammikko, joka tekee ristinmuotoisen kuvion keskeltä nousevan monumentin kanssa, on muutamakin salaisuus. Kun tulet alueelle, ensimmäinen salapaikka on edessäsi olevan vesialtaan pohjalla. Hyppää veteen, sukella ja ui pohjaa pitkin. Paina alueen päässä olevia kanuunankuulia, käynti salahuoneeseen aukeaa.

4. Samalla lammikkoalueella, mene "ristin" oikeanpuoleiseen osaan. Paina oikeanpuoleista seinää, paljastuu salainen alue, jossa on +200 haarniska ja loitsukäärö Croteamista.

5. Kun olet uinut vedenalaisen putken läpi lammikkoalueelta, nouset pintaan temppelin sisällä. Käänny ympäri ja käy näpräämässä kumpaakin kytkintä oven molemmilla puolilla (siis se ovi, jota et saanut auki). Tämän jälkeen aukenee salakäytävä lammikkoalueella monumentin vieressä. Kun menet takaisin alueelle, mene monumentin tyven äärelle ja sukella vetiseen käytävään. Käytävän päässä on iso möykky, jonka vieressä on sydän ja selkäreppu.

6. Mene huoneeseen, jossa on kaksi sisävesiallasta, joista molemmista kohoaa jonkinlainen monumentti. Kyseinen huone on juuri ennen aluetta, jossa tarvitaan härkää oven avaamiseksi. Hyppää vasemman puoleiseen altaaseen ja ui keskelle vasemman puoleista seinää. Työnnä seinää niin löydät salakäytävän, joka johtaa punaiseen huoneeseen, jossa on erikoinen painovoima ja iso punainen möykky.

7.Kartan viimeisellä alueella on kaksi sfinksiä uloskäynnin kummallakin puolella. Lähde sen jälkeen vasemmalle kauimmaisen seinän luo. Sen keskellä on lievästi erivärinen kohta. Kyyristy ja kävele sen läpi ja poimi salainen selkäreppu.

8. Muuten sama juttu kuin edellisessäkin, mutta seinä on oikealla. Kyyristy, mene sisään ja ota mukaan salasydän.

Luxor

1. Kartan vasemmassa reunassa (sillä puolella missä on kultainen sydän) on paikka, jossa arachnid istuu liikkuvan pilarin päällä ja alkaa ampua, kun tulet poimimaan panssaria. Samalla alueella on pieni rakennus. Mene sen sisään ja poimi vihreä terveyspullo. Se täytyy nimenomaan poimia, päälle käveleminen ei riitä. Katto alkaa sen seurauksena laskeutua, joten poistu rakennuksesta nopeasti. Kun katto on alhaalla, käy poimimassa sen päällä olevat esineet.

2. Oikeassa takakulmassa samaista kultaisen sydämen aluetta, ylhäällä ulkoneman päällä uloskäynnin lähellä on pomppukohta, josta pystyy hypähtämään ylös vihreän terveyspullon luokse. Siellä on vielä toinen pomppualusta, josta pääsee katolle sisääntulo-oven yläpuolelle.

3. Ponnahdettuasi katolle ammuslaatikon toisella puolella on seinä, jonka pystyy räjäyttämään. Takaa löytyy salainen ammusvarasto.

4. Kartan oikeasta reunasta (se puoli missä on sulka), alueella ennen toista aluetta, jossa on itse sulka, on viisi tornia/pilarin tapaista juttua, jotka pystyy räjäyttämään. Kun teet sen, saat viestin salaisten tykinammusten paljastumisesta ja näet samalla kyseiset ammukset.

5. Sulka-alueella vasemmassa takanurkassa on pomppualusta, joka vie sydämen luo.

6. Niin ikään sulka-alueella, mene oven luo, jonka avasit poimimalla sulan. Käänny poispäin ovesta ja hyppää vastapäisen talon katolle. Siellä näet hohtavan neliön. Ammu sitä, taso laskeutuu. Rakennuksen sisällä on sydän. Ammu tasoa uudelleen, pääset takaisin ylös.

7. Hyppää piikkikuoppaan. Teleporttaudut salaiselle alueelle, jossa on panssaria ja ammuksia. Teleportaatio toimii vain kerran, joten älä yritä toistaa samaa temppua.

8. Aivan tason lopulla mene sisälle ovista, mutta käänny heti vasemmalle ja kulje vasemmanpuoleisesta sivuovesta. Älä mene liian kauas tai poistut tasolta normaalisti. Vasemmalla oleva uloskäynti vie sinut Sacred Yardille.

Lisää aiheesta