Settlers 3 [5]

Siirtokunnan rakentajan elämä ei ole aina helppoa, joten tässä muutamia käytännön vinkkejä. Rauhan aikana kannattaa käyttää taikoja, joista on hyötyä pitkällä aikavälillä. Tähän käy taika, joka kasvattaa viljan, puut ja viinirypäleet välittömästi.

Taistelussa kannattaa käyttää taikaa, joka tekee vihollisista omia, kunhan taikapylväs on tarpeeksi korkealla. Sotilaista hyökkäykseen kannattaa valita miekka- ja jousimiehiä, kun taas keihäsmiesten vahvuus on puolustuksessa.

Jos valtakuntasi kärsii liiasta metsästä, rakenna talo, jossa puu poltetaan puuhiileksi, sillä hiiltä ei ole koskaan liikaa. Kaivosmiesten ruuaksi riittää aluksi pelkkä kala, myöhemmin rakennetaan viljafarmi, mylly, vesilaitos ja leipomo. Älä kuitenkaan unohda lihaa.

Jos alueesi on saarella, jolla ei ole vihollisia, voit surutta tuhota vartiotornejasi, mutta älä kuitenkaan kaikkia, sillä tällöin häviät ja peli loppuu. Koska viholliset eivät käytä laivoja, voit laiminlyödä puolustuksesi ja siirtää joukot pienempiin siirtokuntiin.

Uuden alueen luominen tyhjästä toiselle saarelle on yllättävän vaikeaa, mutta näillä ohjeilla sen pitäisi onnistua. Aloita luomalla kauppareitti rantaan, jonka aiot vallata. Kuljeta kauppalaivalla puuta, kiveä sekä työkaluja, jonka jälkeen kuljeta sinne noin 10-15 pioneeria sekä sotilasjoukko, johon kuuluu 1-5 miekkamiestä.

Kun pioneerit ovat rakentaneet valtakunnan, muuta pioneerit työläisiksi ja käske heidän rakentaa ensiksi vartiotorni ja sen jälkeen puunhakkaajan ja kivenhakkaajan mökit sekä saha. Tämän jälkeen rakenna asuntoja. Mikäli saarella on mineraaleja, rakenna hiili- ja rautakaivoksia sekä kalastajan mökki, rautasulattamo, ase- ja työkalupaja, katapulttihalli sekä kasarmi.

Kun talous on saatu hyrräämään, voit aloittaa hyökkäykset, joilla kulutat vastustajan joukot. Hyökkää lopuksi monelta suunnalta laivojen ja katapulttien tukemana.

Lisää aiheesta