Settlers 3

Aasialaisen siirtokunnan synty: Rakenna aluksi 3–5 puunkaatajaa, 2–3 sahaa ja 1–2 puunistuttajaa sekä kivien läheisyyteen kivenlouhija. Lähetä vakoojia tutkimaan ympäristöä. Kun rakennustarvikkeiden saanti on turvattu, rakenna vartiotorneja yrittäen saada haltuusi kaivosalueita. Niitä löydettyäsi, ja kun olet rajasi sinne asti siirtänyt, rakenna 3–6 hiilikaivosta, 1–2 rautakaivosta, 1 kultakaivos sekä raudansulattamo tai kaksi, työkaluseppä, kullansulattamo ja aseseppä sekä kasarmi, josta voit värvätä sotilaita. Muista myös rakentaa taloja.

Sitten on tärkeää saada ruokaa kaivosmiehille. Rakenna 2 farmia, mylly ja leipomo, sikala ja teurastamo, kalastaja sekä turvaa vedensaanti. Kun olet tehnyt tämän pitkän prosessin, on aika ryhtyä valmistamaan jumalten herkkua, joten rakenna riisifarmi lähelle suota, tislaamo ja pieni temppeli.

Roomalaisen elämän kulku: Rakenna aluksi 2–3 puunkaatajaa, 2 sahaa ja puunistuttaja sekä 2–3 kivenlouhijaa. Muuten alku on samanlainen kuin aasialaisilla. Roomalaisilla on kuitenkin selvä etu sotilaallisessa mielessä: viinin tuotannon aloitukseen ei mene kuin hetki aikaa, joten sotilaista saa hetkessä kenraaleita...

Egyptiläisten vaikea mutta palkitseva elämä: Puuta tarvitsee egyptiläisillä vain vähän, mutta kiveä sitäkin enemmän. Alkuun pääsee samoilla eväillä kuin muillakin kansoilla, mutta runsas kivien kulutus sekä niiden mahdollinen loppuminen aiheuttavat ongelmia, joista selviäminen vaihtelee muutaman rakennuksen tuhoamisesta ja pioneerien pitkistä kivenvalloitusoperaatioista aina temppelien, pahimmillaan koko kylän tuhoamiseen sekä pelin lopettamiseen asti.

Tässä muutama neuvo siihen ongelmaan. Lähetä pioneereja etsimään kiviä läheltä louhijaa, jotta voit sitten aluetta siirtämällä saada ukkelin sinne naputtelemaan. Jos louhijan alue ei riitä, ja sinulla on muita projekteja kesken, laita rakenteille kivenhakkaajan mökki lähelle kiviä, laita muut rakennushankkeet toisarvoisiksi, kivenhakkaaja tärkeäksi ja tuhoa vanha mökki. Huomaa että jos kaikkia rakennuksia ei ole laitettu toissijaisiksi, alkavat kantajat kiikuttaa kiviä niihin. Tuhoa farmeja tai muita rakennuksia, älä kuitenkaan tuhoa puunkaatajia tai asuinrakennuksia!

Lisää aiheesta