SingStar Rocks! (PS2) – Rokkikukko

Kasaripäivityksen jälkeen PS2:n kotikaraokessa raikaa reipas rokki. Ota leveä haara-asento, huikka Jack Danielsia ja anna palaa.

SingStar on tunnetuin karaokepelisarja, jonka mainetta pidetään yllä tiiviillä päivitystahdilla. Edellinen plätty on hädin tuskin ehtinyt pölyyntyä, kun seuraava biisipaketti ilmoittaa jo tulostaan. Hyvä puoli laajassa valikoimassa on se, että kaupasta on vara valita itselle mieluisinta musiikkia, jos karaokelaulanta kiinnostaa.

Pelisysteemi on tuttu muista SingStar-versioista, sillä kyse on pelkästä biisipäivityksestä. Karaokea lauletaan yksin, kaksin tai seitsemän kaverin kanssa kimpassa. Laulut voi luikautella joko vailla pisteytystä freestylenä tai parhainta nuotissa pysymistä ja piste-ennätystä tavoitellen. Pisteitä metsästetään kolmella vaikeustasolla, ja se helpoin taso on ihan yhtä armelias ja palkitseva kuin aina ennenkin.

Ruudun alareunassa vierivät sanat ja yläpuolella nuottipalkit ilmoittavat vaaditun äänenkorkeuden ja sanoituksen rytmityksen. Tuttua ovat kultaiset nuotit, joiden kohdalleen osumisesta saa lisäpisteitä.

Miesten bileet

Kokoelman vanhoja rock-klassikoita edustavat Rolling Stones ja Thin Lizzy ja nuorempia itseoikeutetusti Nirvana. Tuoreemmat artistit ja bändit ovat jakaantuneet varsin tasaisesti jenkki- ja brittisuosikkeihin, mutta musiikillinen yleisilme on ilmeisen brittiläinen. Naiset ovat jääneet selvästi herrahenkilöiden varjoon, joten äänihuulet kannattaa virittää matalammille taajuuksille.

Yllättävin biisivalinta on saksalaisen lillukkahevin isoisä Scorpions, jonka biisivalinta Wind Of Change on yksi harvoista mukaan kelvanneista slovareista. Paisuttelin muutosten tuulia menneitten aikojen ja Kuusrockin muistolle paatostellen sydämeni kyllyydestä. Lievätkö syynä mahdollisesti madaltuneet arvosteluperusteet vai teinimuistot, mutta nappasin uuden piste-ennätyksen ja hit artist -nimityksen ensimmäistä kertaa SingStar-urani historiassa.

SingStar Rocks! laulattaa ihan yhtä hyvin kuin edeltäjänsä ja ansaitsee paikkansa biisipäivityksenä. Edes tunnetuimpien bändien kappaleet eivät ole niitä kuluneimpia, joka on pelille hyödyksi, vaikka sotiikin karaokehenkeä vastaan. Huhuttua Suomi-pop-versiota odotellessa rock-versiosta riittää hupia silloin kun kovasti laulattaa.

Niin ja tämänkertainen alkudemo on hauskin tähänastisista.

80