Small Arms (Xbox 360)

Jos nyrkkeily ja vapaaottelu unohdetaan, tappelupelit eivät ole koskaan kovin totisia tai realistisia tapauksia. Super Smash Bros. Meleetä ja Kung Fu Chaosta apinoiva Small Arms hölmöilee siinä missä tunnetummat esikuvansakin. Pienet kädet painottaa neljän hengen matseissaan rempseää räiskintää, nyrkit jäävät hätävaraksi.

Soturit ovat lajityypille ominaisesti päätöntä poppoota: vastustajia kurmotetaan muun muassa mustiin pukeutuneen palkkatappajasian ja kovaotteisen kukon roolissa. Heppujen aseet ampuvat liipaisimesta riippuen sarjatulta tai ison megapaukun. Kudit vaihtelevat hahmon mukaan luodeista energiasäteiden kautta liekinheittimeen. Aseet käyttäytyvät eri tavoin, joten täysin samanlainen taktiikka ei sovi joka pyssykälle.

Sivulta kuvatuilla areenoilla liikkuminen on puhdasta tasoloikkaa: äkkikuolemakuopat aiheuttavat enemmän kuukahduksia kuin vastustajat. Jokaisella taistelutantereella on omat erityispiirteensä. Junakenttä vierii koko ajan eteenpäin ja tulivuoren keskuskivi nousee säännöllisin väliajoin laavapatsaan päällä ylös. Oli areena mikä tahansa, menestyminen edellyttää ase- ja ammusbonusten aktiivista keräilyä.

Viihdyttävän Small Armsin yksinpeli tuntuu lähinnä treeniltä. Nopeatempoinen moninpeli on sitäkin hauskempaa, räväkän reteät ottelut rullaavat vauhdikkaasti. Kun netissä vastusta vielä piisaa vuorokauden ympäri, Small Arms nappaa Live Arcaden kimppapelikruunun.

70