SOCOM: U.S. Navy Seals Fireteam Bravo 2 (PSP)

www.us.playstation.com/socomftb2

SOCOM-sarjan edellinen osa yllätti PSP-versiona, ja sopivan mittaiset tehtävät, yksinkertaistelut kontrollit sekä helposti hallittava kolmen miehen tulitiimi ovat myös jatko-osassa. Jatkiksen suurin ongelma on se, että se on jatko-osa. Enää Fireteam Bravo ei yllätä, koska tiedän mitä siltä voi odottaa.

Pelaaja johtaa kolmemiehistä Navy Seals -eliittijoukkoa. Yksinpelin 14 tehtävää on jaettu pienimpiin osasiin, joissa muun muassa pelastetaan panttivankeja, turvataan kuljetuksia tai kerätään vakoilutietoja. Pikkuhiljaa avautuvat uudet aseet ja muut vempaimet lisäävät kummasti pasifistin sodankäymismotivaatiota. Aseet on mallinnettu tosielämästä ja niitä on nelisenkymmentä erilaista.

Uusi mainio idea on kanssakäynti paikallisten ihmisten kanssa. Kun siviilejä kohtelee hyvin, antavat he hyödyllistä lisätietoa tai suostuvat myymään mustan pörssin aseita. Kontrolleissa on muistettu hyvin PSP:n rajoitukset. Oikealla liipaisimella lukittaudutaan kohteeseen ja vasemmalla vaihdetaan maalia. Tämä voi kuulostaa teoriassa liian helpolta, mutta käytännössä homma toimi hyvin.

Tiimikaverit eivät ole mitään tekoälyn jättiläisiä mutta pakolliset kuviot hoituvat kohtalaisen hyvin. Pääkäskyjen "seuraa", "tuli vapaa" ja "pysykää paikallanne" lisäksi voi antaa muutamia muitakin käskyjä. Ramboilu ei kannata, sillä peli päättyy armottomasti minkä tahansa tiimiläisen kuolemaan. Taktista osuutta ei kannata kuitenkaan liioitella, ja Fireteam Bravo 2 on enemmän toimintapeli kuin PlayStation 2:n SOCOMit.

Nettipelissä voi olla kerralla 16 pelaajaa. Moninpelissä on 12 karttaa ja seitsemän erilaista pelimuotoa. SOCOMissa voi käyttää myös mikrofonia ja kuulokkeita, jolloin moninpelissä voi puhua suoraan kaverille. Mutta kuka jaksaa moista käsikonsolilla? Suomalainen erikoisjoukkojen sotilas pitää turpansa kiinni ja antaa tekojensa puhua puolestaan. Tänne on tultu sotimaan eikä paskaa jauhamaan. Äänet ja grafiikka ovat kohdallaan, erityisesti äänimaailma on hieno sinfoniallista kannustusmusiikkia myöten.

SOCOM: U.S. Navy Seals Fireteam Bravo 2 on kaikin puolin jämerä pakkaus. Vielä kun pelin nimen oppisi muistamaan ilman 45 minuutin pänttäystä.

70