Star Trek: Klingon Academy [2]

Älä ikimaailmassa johdata saattuettasi liian lähelle erilaisia taivaankappaleita, koska kumppaneillesi iskee turhan usein tyhmyyskohtauksia, jonka jälkeen suurin osa laivastosta on romuna. Hyvä puoli tyhmyyskohtauksissa on se, että vastustajat eivät ole yhtään sen fiksumpia. Sen kun pidät mielessä, niin johan saat ällöttäviä Federaation aluksia tuhottua kikkailemalla taivaankappaleiden kanssa.

Jos jossakin vaiheessa tuntuu, että homma ei oikein edisty, katso yhteen putkeen siihen asti tulleet videopätkät. Niissä kun usein käy selville erilaisia vihjeitä ja strategioita, jotka saattavat auttaa joidenkin ongelmien ohitse.

Planeetoilla sijaitsevien kohteiden tuhoaminen on yllättävän helppoa. Aluksi ota kohteeksi koko planeetta ja valitse sen jälkeen valikosta Subsystem. Tämän jälkeen sinulla on valittavana lista kaikista planeetalla olevista mahdollisista kohteista. Valitse haluamasi paikka ja hae planeetan pinnalta tähtäinlaatikko. Tässä kohdassa kannattaa muistaa, että planeetat on renderoitu 3D:nä ja että tähtäinlaatikko saattaa näkyä planeetan läpi. Laatikon näkyminen saattaa siis aivan hyvin tarkoittaa sitä, että sinun täytyy kiertää ainakin osan planeettaa ennen kuin pääset riittävän lyhyen kantaman päähän.

Kun olet kohteen yläpuolella, siirry korkeintaan 15 kilometrin etäisyydelle ja ala tulitus pääaseilla. Tarkkaile kohteen energiapalkkia ruudulta, niin sinun pitäisi nähdä sen putoavan 10 prosenttia jokaisella iskulla.

Tehtävässä 5 olevan salaperäisen sensoripaketin käyttäminen ei ole sekään turhan vaikeaa. Lähesty ensin kohdealusta hitaasti (muista, että verhoutuminen on tehokkaampaa hitaassa vauhdissa), kunnes olet 5000 kilometrin päässä. Sensorien pitäisi tämän jälkeen aktivoitua automaattisesti.

Tehtävä 12 on todellinen tehopaukku – ja vieläpä varsin ikävä sellainen. Paras taktiikka on ottaa ensinnä kohteeksi oikea alus, eli ensimmäinen alus, jonka ylipäänsä voit ottaa kohteeksi. Tämän jälkeen kannattaa lähteä kiertämään sitä turvallisen etäisyyden päästä niin kauan, että olet prikulleen sen yläpuolella. Tämän jälkeen käänny suoraan sitä kohti säilyttäen koko ajan ylhäältä-alas-lähestymistavan. Onnistuminen vaatinee muutaman yrityskerran, mutta lopulta se kyllä onnistuu. Temppua seuraava tulitaistelu onkin sitten eri juttu, mutta nopeat refleksit ja kunniakkaat manööverit ovat avain voittoon.

Lisää aiheesta