Artikkeli on luettavissa Pelit.fi:ssä 8.1.2009.
www.starcraft2.com
Blizzardilla on tällä hetkellä monta rautaa tulessa. Starcraft II -tiimin työmäärä kasvaa, kun peli laajenee trilogiaksi.
Ensimmäistä kertaa pelattavissa ollut Diablo III varasti Blizzconissa yleisön suurimman huomion, mutta paikalla sai kuvan myös Starcraft II -kehityksen tilasta. Varsinaisen pelaamisen ohella merkittävä ilmoitus oli se, että pelistä tuleekin trilogia. Jokainen kolmesta rodusta saa oman osansa, jotka julkaistaan noin vuoden välein toisistaan. Ensimmäiseksi ilmestyy Terran-versio, sitten Zerg ja viimeiseksi Protoss.
Varsinaisen yksinpelin lupaillaan olevan täynnä vaihtoehtoja, mutta niitä ei vielä päässyt kokeilemaan. Moninpeli ihmisiä tai botteja vastaan onneksi paljastaa, ettei Blizzard tyydy vain terästämään ykkösosaa uusilla grafiikoilla.
Hienosäätöä
Suunnittelijat kertoivat jo alkuvuodesta, että Starcraft II:n värikartta yritetään pitää tuttua Blizzard-karkkiväritystä hillitympänä. Aikaisemmin pelaamassani versiossa tämä ei vielä näkynyt, mutta messuilla yksikköjen värit oli jo ajettu himmentimen läpi. Se jakoi pelaajien mielipiteitä, itse tykästyin vähemmän kirkkaisiin väreihin. Se sopii pelin yleiseen tunnelmaan ja sen ansiosta messevän näköiset erikoistehosteet nousevat esiin aikaisempaa paremmin. Älkää huolehtiko, yksiköt erottuvat muutoksesta huolimatta toisistaan edelleen erinomaisesti.
Grafiikan lisäksi rotuja on säädetty edelleen. Eniten muutoksia on tullut zergeihin, jotka eivät keväällä olleet vielä valmiita. Suurin uudistus on se, että aikaisemmin zergien puolustuksen perusjalkana toiminut kuningatar on muuttunut tyystin erilaiseksi yksiköksi. Ensinnäkin kuningattaria voi nyt olla kerralla enemmän kuin yksi ja toiseksi tukikohdan puolustusten rakentaminen ei enää ole kuningattaresta kiinni. Syy muutokseen on tuottaja Chris Sigatyn mukaan se, että koko puolustuksen rakentaminen yhdellä hahmolla oli liian haavoittuvaa ja rajoittavaa.
Zergien puolustukset rakennetaan nyt tavalliseen tapaan, mikä jättää kuningattaren hyödyn hiukan kyseenalaiseksi. Puutetta korvatakseen kuningatar voi synnyttää mutanttimatoja, joista kasvatetut yksiköt valmistuvat pikavauhtia normaaleihin verrattuna. Ominaisuus vaatii melkoista mikromanagerointia, mutta muodostunee juuri siksi kilpailuhenkisimpien Starcraft-pelaajien suosikiksi. Iso osa muutoksista on tehty sen jälkeen, kun Blizzard sai palautetta aikaisempaa versiota testanneelta ammattipelaajayhteisöltä.
Kahdella muulla rodulla muutokset ovat vähäisempiä. Julkistuksen yhteydessä osa faneista nosti kova porun siitä, että terraneilla ei ollut enää tuttua mediciä joukkoja parantelemassa. Huudot on kuultu, mutta aivan suoraa vastausta niihin ei ole tullut. Medicin sijasta terraneille on nyt lisätty kuljetusalus, joka samalla hoitaa medicille ennen kuuluneet tehtävät. Protosseissa en parin pelisession aikana huomannut mitään merkittävää uutta, mutta rotu olikin keväällä jo kolmikosta parhaimmassa kuosissa.
Kaiken kaikkiaan Starcraft II on edennyt hyvää vauhtia ja rotujen välinen tasapaino on moninpelissä erinomainen. Jään odottamaan innolla ensimmäistä tilaisuutta päästä käsiksi oikeaan yksinpeliin.