Starfleet Command 2

Verhoutuneiden alusten kanssa taisteleminen saattaa olla todella ikävää. Niihin ei pysty lukitsemaan hakeutuvia aseita, suoratulitusaseet saavat paljon miinusta, ellei käytä järjetöntä energiamäärää ECCM:ään ja kaiken kukkuraksi vihollisen suojat ja aseet latautuvat verhon kätkössä. Kaikkein pahin juttu on kuitenkin se, että ainoat alukset, jotka pystyvät verhoutumaan, kuuluvat klingoneille ja romulaaneille. Molemmat rodut tuottavat nopeita ja ketteriä aluksia, jotka pystyvät tulemaan verhosta taaksesi, ampumaan ja piiloutumaan taas.

Ongelmaan on parikin ratkaisua. Toinen vaihtoehto on pitää aseet koko ajan latautuneina ja olla varma, että verhoutuneet alukset ovat koko ajan päätulituskaaren kohdalla. Kun vihollinen tulee esiin, iske kaikilla mahdollisilla aseilla. Tämä temppu on kuitenkin varsin hankala, kun taistelee useita aluksia vastaan.

Parempi tapa onkin pakottaa verhoutuneet alukset esiin. Kun verhoutunut alus joutuu räjähtävän avaruusmiinan alueelle, se tulee näkyviin ja on hetken ajan lukittavissa tähtäimiin. Tämän jälkeen voit ampua hakeutuvilla ja/tai raskailla aseilla ja tehdä kunnollista vahinkoa. Vihollinen tietenkin jossakin vaiheessa verhoutuu jälleen, mutta onpahan kuitenkin vahingoittunut. Kun omat aseesi ovat jälleen latautuneet ja vihollinen lymyilee edelleen, toista temppu alusta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei innostu niin paljon miinojen kanssa leikkimisestä, että vihollinen yllättäen tulee esille aseet kuumina.

Ampumisen sijaan voi myös harkita josko miinan antamaa hetkeä käyttäisi vetosäteen kiinnittämiseen, jotta vihollisen alus ei pysty verhoutumaan. Tätä ei kuitenkaan kannata tehdä romulaanien alukselle, jossa on tuplaplasmatorpedot valmiina ampumaan. Taistelun pystyy siltikin voittamaan, mutta helppoa se ei ole.

Kun miinatemppua käyttää, kannattaa muistaa, että verhoutunut alus ei pysty tulittamaan, joten yhden suojan pudottaminen miinan siirtämiseksi ei ole vaarallista.

Lisää aiheesta