StarSiege: Tribes

Tämän jutun tarkoituksena on opettaa joitakin Tribesin saloja, mutta MODeja käsitellään vain lyhyesti. Peli kannattaa käynnistää erilaisia filttereitä käyttämällä (Options: Filters: Add Filter). Jos et löydä sopivaa peliä, jossa olisi sekä hyvä ping että paljon pelaajia, valitse edellä mainittu ping. 56K-modeemin omistajien kannattaa ottaa yhteys 36 000 nopeudella ja peli toimii yleensä paremmin. 1.3-päivitys kannattaa ehdottomasti hankkia, koska siinä nettikoodi on hyvin optimoitu.

Aseet:

Blaster: Kaiken muun pettäessä kaiva blaster esiin ja anna palaa. Ei ehkä kovin tehokas, mutta kevyet haarniskat kaatuvat.

Plasmagun: Plasmagun tappaa talossa ja puutarhassa. Ammu jalkoihin maksimaalisen tehon saamiseksi, mutta muista ammusten hitaus. Ota siis paljon ennakkoa. Plasmagun toimii parhaiten keskiraskaita ja raskaita haarniskoja vastaan.

Disc launcher: Hidas mutta miellyttävän tehokas. Yleisin sodankäyntiväline. Lyö ensin hyppyraketit päälle ja ammu sitten ylhäältä alas. Väistele kun olet maantasalla. Tekee todella pahaa jälkeä kaikkiin haarniskoihin. Disc Launcher on myös hyvä generaattoreiden ja stationeiden tuhoaja. Muista hidas tulinopeus.

Grenade Launcher: Kaikkiin panssareihin sopiva tulituki-väline. Tällä siis on tarkoituksena ampua kaukaa. Kun ja jos kohde pääsee lähietäisyydelle asti hengissä, vaihda esimerkiksi Disc Launcheriin.

Mortar: Raskaalla haarniskalla PITÄÄ olla mortar mukana. Sillä riittää, kun ampuu vain suunnilleen vihollisen suuntaan ja jos vihollinen on edes lähellä räjähdystä, hän ottaa vahinkoa aika mukavasti. Tappo on lähes aina varma. Beacon-Mortar-yhdistelmä tekee helposti todella ilkeää jälkeä: Beacon vihollisen katolle tai aulaan ja kranaatteja alkaa sadella. Muista tähdätä ylempään kolmioon.

Laser rifle: Kevyen haarniskan tehotykki, mutta vaatii Energy Packin. Tehokas vain jos energia on täynnä. Toimii parhaiten kevyisiin haarniskoihin, mutta tehoaa jossain määrin muihinkin.

Chaingun: Silppuaa minkä tahansa haarniskan palasiksi sekunneissa, mutta kantomatka on ällistyttävän lyhyt. Jos ammut kauempaa, ammukset menettävät tehoaan eivätkä edes osu tarkasti.

ELF-gun: Imee vastustajan energiat omaan käyttöön. Tehokas kaikkia vastaan.

Targeting Laser: Ei tapa, mutta on muilla tavoin tehokas. Merkkaa kohteita tällä härvelillä, mutta muista energiankulutus.

Kannettavat Packit:

Repair Pack: Korjaa kaikkea, haarniskoita, esineitä ja sinua. Paina nappi pohjaan, niin korjaus alkaa.

Energy Pack: Lisää energiaa. Välttämätön Laser riflelle.

Ammo Pack: Lisää kuteja. Jos olet Rambo-tyyppiä, tämä on ehdoton.

Shield Pack: Suojakenttä, joka tosin kuluttaa energiat silmänräpäyksessä.

Sensorjammer Pack: Et näy tutkassa. Syö pirusti energiaa.

Maahan asetettavat laitteet:

Motion Sensor: Pieni kantama, mutta näyttää kaiken liikkuvan.

Pulse Sensor: Suurempi kantama, mutta ei näytä kaikkea.

Camera: Vakoilukamera. Jos tällainen on vihollisen tukikohdan vieressä, voit vapaasti tutkia mitä siellä puuhataan. Sinällään hauska vempele, mutta loppujen lopuksi aika hyödytön.

Ammo Station ja Inventory Station: Ensimmäinen täyttää ammuksesi ja toinen on kuin normaali Inventory Station, mutta et voi vaihtaa haarniskaa.

Turret: Tykkitorni joka alkaa tulittaa heti vihollisen havaittuaan. Laite on vieläpä aika kestävä, mutta Laser Riflellä sen saa nopeasti tuhottua.

Paketit (Kits):

Repair Kit: Korjaa hiukan itseäsi. Vakiovaruste.

Mine: Oma lippu kannattaa AINA miinoittaa.

Grenade: Kranaatit ovat melko hyödyttömiä.

Beacon: Majakka joka heittää säteen muille tiimiläisille ja he voivat tulittaa kohdetta kahden kolmion avulla tähtäämällä. Ylempi kolmio on ballistista tulta varten ja alempi suoraa.

Ilma-alukset:

Scout ja variaatiot (MODit): Nopea, ohjuksin varustettu yhdenmiehen alus pistohyökkäyksiin. Kestää vain yhden ohjuksen ja toisella kosahtaa. Insomniaxin MODissa on Wraith, näkymätön alus. Se on tehokas hyökkäysyksikkö, koska turretit eivät havaitse sitä.

LPC: Keskinopea joukkojenkuljetusalus. Kannattaa yleensä kuljettaa vain raskaita haarniskoja, mutta ei kevyidenkään kuljettaminen hullua ole. Ei järin nopea, jonka takia kannattaa kiertää kartan laidalta vihollisen taakse ja tulla sieltä katolle.

HPC: Hitaampi kuin LPC, mutta tappavampi. Kuljettaa neljä heimolaista mukanaan ja yksi levyt armor voi olla näitten välissä. Se ei tosin onnistu aina. HPC on aseistamaton ja hidas, joten turretit kannattaa kiertää kaukaa. Kestää noin 4–5 ohjusta.

Erilaisia kikkoja:

1. HPC:llä voi yrittää kuljettaa viittä heimolaista mukanaan, kuten edellä mainittiin. Se kuitenkin vaatii todella loistavaa hyppyrepun käyttöä ja energy packia.

2. Miehitä turretit. Näin rocket turretit voivat ampua myös jalkamiehiä.

3. Paljon turretteja. Tykkitorneja lipun ympärille, tukikohdan ympärille ja asemien viereen. Generaattorit pitää muistaa suojata turreteilla ja sinisillä voimakentillä.

4. Miinoja lipun ympärille. Tämä saattaa estää lipunryöstäjää pakenemasta. Miinoita myös vihollisen generaattorin ympäristö, jos mahdollista.

5. Käytä radiota ja commandstationia. Radioi tietosi vihollisista ja heidän tukikohdan kunnosta. Tämä saattaa auttaa ratkaisevasti muita heimolaisia.

6. Älä lähde tallustelemaan raskaalla haarniskalla pitkiä matkoja tai olet silppua. Käytä APC-kuljetusta aina kun mahdollista.

7. Laita APC:n ohjaajalle waypointit kohteeseen niin hän ei eksy. Anna jonkun muun ohjata, jos oma yhteytesi lagaa.

8. Äänestä. Kun äänestät saat myös oman äänesi kuuluviin.

9. Älä tapa omia. Eli pysykää ilonpilaajat poissa. Monissa peleissä jotkut typerykset lahtaavat koko ajan omia ja tuhoavat omaa tukikohtaa. Tällaisista henkilöistä pääsee eroon vain äänestämällä, joten muistakaa kohta kahdeksan.

MODit:

On vain yksi MODification, joka on yleisesti käytössä. Se on Insomniaxin modi, saatavilla osoitteesta www.insomniax.com. Tämä tuo joitakin uusia aseita kuten Stingerin, joka on suorasuuntauksella ampuva mortar. Yksi hilpeimmistä on Shockwave Cannon, jonka shokkiaalto heittää kaikki lähellä olevat kauas pois.

Piraatit: Pelin piraattikopiosta puuttuu Master Serverin IP, joten älkää kertoko sitä kysyville. Kaikki DaJackal-nimiset käyttävät piraattiversiota. Tämä vain tiedoksi.

Muut ongelmat: Mene Dynamixin IRCiin ja kysy. Saat takuuvarmasti vastauksen.

Lisää aiheesta