Suomalainen mobiilipeli myytiin kiinalaisille

Kajaanilainen Immobile Games myi vielä julkaisemattoman SkidStorm-mobiilipelinsä kiinalaiselle Cheetah Mobilelle. Kauppasummaa ei kerrota julkisuuteen.

Kaupassa Cheetah saa kaikki SkidStormin oikeudet koodia myöten. Immobile Games aloittaa uusien projektien kehittämisen ja yhtiö aikoo rekrytoida lisää tekijöitä. 

"Vaikka luovumme lupaavasta pelistä, niin voimme olla tyytyväisiä. Käytännössä kaupassa Immobile Gamesille jää runsaasti pääomaa ja pelin kehityksessä hankittu kattava tietotaito. Kaiken kaikkiaan meillä on nyt äärimmäisen hyvät resurssit jatkoa ajatellen", maalailee Immobile Gamesin toimitusjohtaja Olli Lahtinen tiedotteessa.

Mobiilipeli Skidstorm nojaa toimivaksi tiedettyyn kaavaan, sillä peli on ylhäältä kuvattu kilvanajoa moninpelipainotuksella. Kiinalaiset kiinnostuivat pelistä, kun SkidStorm oli ladattu Aasian Android-kauppapaikalle ilman Immobile Gamesin lupaa. Onneksi peli keräsi miljoonayleisön ja runsaasti kehuvia arvosteluja. Skidstormin varsinaista softlaunch-versiota on ladattu noin 2,5 miljoonaa kertaa.