Pelintekijä Miska Fredman hakee Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa tukea Sotakarjut-pöytäroolipelilleen. Minitavoitteena on kerätä 2 000 euroa ja julkaista Sotakarjut-pöytäroolipeli.
Roolipeli sijoittuu vuoteen 2310, jossa ihmiskunta on jo laajentunut muihin aurinkokuntiin. Avaruus ei ole tyhjä vaan muinaisten kulttuurien lisäksi avaruudessa kohdattiin Kollektiivi-muukalaisrotu, jonka kanssa ihmiskunta ajautui välittömästi sotaan. Pelaajahahmot ovat Proteus 3 –sarjan sotakarjuja, tuotettuja ihmis-sika-hybridiklooneja, jotka kärsivät sodan kauhut ihmiskunnan puolesta.
”Idea supersotilaista, jotka ovat ihmisen ja sian sekasikiöitä, lähti liikkeelle vähän vitsistä ja pelin ensimmäinen versio olikin hyvin erilainen kuin mitä Sotakarjut on nyt. Edelleen pelissä on tietty synkkyys taustalla, mutta vitsikkyys on tiessään”, Miska Fredman kuvaa peli-idean kehittymistä.
Pöytäroolipeli on sekoitus sotilasscifiä ja vakoojajännäriä. Tyylillisiä vertailukohtia ovat Aliens ja Starship Troopers, mutta asetelmassa on myös vahva vire Bladerunneria, Total Recallia ja varsinkin Battlestar Galacticaa.
"Pelaajahahmot ovat troijalaisia, agentteja, jotka on solutettu muistisiirteiden mukana sotakarju-kloonien kehoihin. Hahmojen pitää yrittää palauttaa muistiinsa alkuperäiset persoonansa ja muistonsa. Sotakarjuissa käännetään päälaelleen Battlestar Galactican teema, jossa etsitään ihmisten joukossa piileskelevää cylon-kloonia, Sotakarjuissa etsitään kloonien joukossa piileskelevää ihmistä ja vieläpä pelataan niitä soluttautujia.”
Muistojen palautuessa sotakarjuille pelaaminen alkaa painottua taistelutehtävien sijaan siihen, mitä tapahtuu, kun karjut ja emakot alkavat tutkia omaa menneisyyttään. Idea kätketyistä muistoista antaa hyvän kaikupohjan pelinjohtajan ja pelaajien vuorovaikutukselle, kun hahmon tarinaa ja taustaa aletaan rakentaa irrallisten muistikuvien pohjalta kokonaisuudeksi.
Indiegogo-projekti ei ole pelkkää markkinointia vaan se on avainasemassa koko projektin toteutumiselle.
”Harrastuspohjalta toimivalle pienkustantajalle ennakkomyynti on todella hyvä keino kartoittaa kiinnostusta ja ennakkomyynnin avulla maksimoida Sotakarjut-roolipelin tuotantoarvot. Rahoitin edellisen roolipelini, Astraterran, myös ennakkomyynnillä Indiegogon kautta ja sen ansiosta ei tarvinnut tehdä yhtään kompromissia tuotantoarvojen suhteen. Meillä on kaikki keinot tehdä Sotakarjuista todella näyttävä ja laadukas kokonaisuus, mutta kaikki on lopulta budjetista kiinni. Olisi kiva näyttää ruotsalaisille, että osataan meillä Suomessakin. Ruotsissa on jo useita roolipelejä joukkorahoitettu viime vuosina jopa kymmenientuhansien eurojen arvosta.”
Ruotsalaislähtöinen Symbaroum keräsi Indiegogossa liki 25 000 dollarin budjetin, mutta ennen käännösprojektia roolipeli oli jo kerännyt taakseen fanikunnan Ruotsissa. Fredmanilla on Sotakarjujen kanssa sama tavoite, ennen kansainvälistä käännöstä idean kantavuus pitää testata Suomessa ja suomeksi.
Jos Sotakarjut-pöytäroolipeli pääsee tavoitteeseensa joukkorahoituksessa, Ironspinen julkaisema peli ilmestyy syksyllä 2016.