Indiegogo sallii jatkossa myös pääomasijoitukset

Yhteisörahoituspalvelu Indiegogo solmi yhteistyösopimuksen Microventures-palvelun kanssa. Jatkossa Indiegogo hyväksyy myös pääomasijoitukset, joissa voi ostaa itselleen osuuksia firmoista ja projekteista eli päästä osalliseksi mahdollisista voitoista. Tuoreen joukkorahoituslain ansiosta toiminta on laillista myös Suomessa.

Normaalisti Indiegogo nappaa sivuston kautta kulkevista rahoista 5 % siivun itselleen, mutta pääomasijoitusta hakevilta peritään enemmän rahaa. New York Timesin haastattelussa tilinperustamiskustannuksiksi ilmoitetaan noin 7 000 dollaria, minkä lisäksi Indiegogo nappaa 7 % sijoituksista ja vie 2 % firman osakkeista. Lisäksi sijoittajalta peritään 2 % välityspalkkiona tai vähintään 7 dollaria. Minimisijoitus on 100 dollaria. Indiegogon välityspalkkiot ovat siis suhteellisen kovat.

Peleihin erikoistunut joukkorahoituspalvelu Fig salli pääomasijoitukset viime vuonna, mihin Indiegogo todennäköisesti reagoi. Pääomasijoittajan riski on sama kuin aina. Kaikki rahansa voi menettää saamatta mitään vastineeksi, mikä ei eroa mitenkään tavallisesta yhteisörahoittamisesta.