Suomen pelimuseo aloitti loppukirin komeasti

twilightzoneflipperi

Suomen pelimuseo aloittaa viimeisen viikon loppukirin yhteisörahoituspalvelu Mesenaatissa. Keräyksen minitavoite on täyttynyt jo kirkkaasti, mutta tiistaina rikottiin 70 000 euron raja, minkä ansiosta museoon kunnostetaan pelattavaksi Twilight Zone -flipperi vuodelta 1993. Seuraava rajapyykki on 80 000 euroa, jolla museoon saataisiin radioroolipeli Lohikäärmepuu.

Rahoittajille joulukuussa 2016 aukeava museo esittelee pelikulttuuria varhaisista kolikkopeleistä aina larppaamista myöten. Pelaajayhteisön ansiosta Tampereelle saadaan pelihistorian elävä perusnäyttely, jossa pelejä ja pelikoneita pääsee pelkän katselun sijasta myös pelaamaan. Pelikoneet museolle lahjoittaa Pelikonepeijoonit. Pelikokoelman aikaskaala kattaa liki 100 vuotta, sillä Tampereen museon kokoelmissa on muun muassa kotimainen Punaisten ja valkoisten taistelu 1918 -strategiapeli, joka julkaistiin jo jouluna 1918.

Suomen pelimuseo on jo rikkonut kirkkaasti Mesenaatin rahoitusennätykset, mutta High Scorea voi vielä parantaa. Tukensa Suomen pelimuseolle voi käydä antamassa täällä.