Wasteland 3 punnerretaan uuden yhteisörahoitusmallin kautta

InXile julkisti Wasteland 3 -projektin. Ydinsodan jälkeiseen maailmaan sijoittuva Wasteland 3 -roolipeli julkaistaan PS4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle.

Tarinan päähenkilö on ainoa selviytyjä ryhmästä, jonka piti perustaa rangereiden tukikohta Coloradoon. Lumisessa Coloradossa kukaan ei ole kuullutkaan Texas Rangerin jäänteistä alkunsa saaneista rangereista, joten pelaajan pitää rakentaa maineensa ja organisaationsa tyhjästä.  

Luvassa on ryhmävetoista toimintaa, ajoneuvoja, karut talviolot ja uudelleen suunniteltu, kakkososaa sujuvampi, taistelusysteemi. Mukana on mun muassa sellaisia juttuja kuin suojat, korkeuserot ja erilaiset vammat. Ajoneuvot toimivat kulkuneuvoina mutta myös varastotiloina, jotka antavat suojaa säteilyltä, luodeilta ja lisäävät ehkä ryhmän iskuvoimaakin. Tukikohdassa kehitetään uutta tekniikkaa, käydään kauppaa ja radiomaston rakentamisen jälkeen aloitetaan yhteistoiminta muiden ryhmittymien kanssa. 

Mielenkiintoisena ideana mukana on myös co-op-peli kaverin kanssa. Kimppapelissä molemmat komentavat omia tiimejään, mutta tehtäväpuut ovat yhteiset, joten kummankin ratkaisut vaikuttavat molempien peliin. Kampanjan yksityiskohdat paljastuvat lokakuun alussa, kun yhteisörahoitusprojekti starttaa.

Wasteland 3:lla ei ole vielä julkaisupäivää. Tiimi aikoo rahoittaa osan projektista Fig-yhteisörahoitussivuston kautta. Fig eroaa muista yhteisörahoitusmalleista siinä, että pelkän pelin lisäksi Fig sallii myös suorat sijoitukset tiimiin ja peliin.