Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix (PS3)

Nimihirviö Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remixissä on kolme erilaista toimintapulmapeliä, sillä sen X-, Y- ja Z-säännöt eroavat toisistaan rajusti.

X-pelimuodossa tiputetaan kahden erivärisen jalokiven muodostamia palikoita. Värejä kasataan vapaasti ja isot kokonaisuudet muodostavat suorakaiteen muotoisia jättikiviä. Värit poistetaan satunnaisten palojen mukana tippuvilla aktivointipalloilla. Y-pelimuoto on häpeämätön Columns-klooni: kolme väriä samaan riviin ja kaboom. Z:n perusidea on sama kuin X:ssä, mutta jalokivet nousevat rivi kerrallaan alhaalta ja niitä pyöritetään neljän kiven kokonaisuuksina. Isot köntit ovat Z:ssa huomattavasti kinkkisempiä tapauksia kuin X:ssä.

Monipuolisen palikkapulmailun nimessä ei ole sanaa fighter turhan päiten, sillä kaikki pelit ovat kaksintaisteluita Street Fighter II- tai Darkstalkers-hahmoja vastaan. Pulmapelille poikkeuksellinen kilpailullisuus tuo touhuun mehevän raastavan paineen: pakko säheltää nopeammin, taitavammin, röyhkeämmin. Jos tekoäly ei nöyryytä tarpeeksi, nettivastustajat jyräävät sadan tonnin rekan voimalla – hyvä kun ehtii päivää sanoa ennen kuin lätty lätisee 100–0. Taidan mieluummin antaa toisen padin kaverille.

90